Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готує наступ, у США розповіли, які рішення доведеться ухвалювати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готує наступ, у США розповіли, які рішення доведеться ухвалювати Україні

У ISW попереджають, ЗСУ доведеться ухвалювати складні оборонні рішення, щоб відбити новий наступ РФ

8 квітня 2024, 07:45 comments1840
Поділіться публікацією:

Росія ще тільки готує великий масований наступ, а російські військові вже активізували наступальні операції вздовж усієї лінії фронту в Україні. Через затримку з наданням військової допомоги США українським захисникам доведеться накопичувати ресурси та приймати складні рішення щодо пріоритетності в обороні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ готує наступ, у США розповіли, які рішення доведеться ухвалювати Україні

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські війська прискорили темпи своїх наступальних операцій на всьому театрі бойових дій. Зокрема, 4 квітня армія РФ провела механізовану атаку ротного рівня у напрямку міста Часів Яр у Донецькій області. Її результати свідчать, що військові агресора успішно компенсують ймовірне збільшення втрат у живій силі та техніці. Президент Володимир Зеленський та високопоставлені українські військові нещодавно попередили, що затримки з наданням країнами Заходу військової допомоги змусили Україну поступитися ініціативою на полі бою Росії. За їхніми словами, українські військові не можуть планувати успішного контрнаступу чи оборони, не знаючи, коли і яку допомогу отримає країна.

За оцінками ISW, затримки із наданням західної військової допомоги змушують українських військових накопичувати матеріальні кошти.

"Українським силам доведеться приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони за рахунок боротьби з ініціативою обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій. Причиною є затяжні дебати в США навколо пакету військової допомоги", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — крім власне фронтових подій, де ситуація для України досить складна, особливо на Донеччині, де росіяни посилено атакують, бої ведуться і дистанційно (за допомогою ракет та безпілотників, причому останніми ми наводимо "шурхіт" у країні -агресорі), а також на дипломатичних аренах. Експерти оцінили спеціально для порталу "Коментарі", що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини