Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ формує новий підрозділ із зеків: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ формує новий підрозділ із зеків: що відомо

Загарбники формують новий спеціальний підрозділ із зеків

3 лютого 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

У Росії із завербованих на війну проти України ув’язнених формують новий штурмовий спеціальний загін “Шторм гладіатор”.

РФ формує новий підрозділ із зеків: що відомо

Росія продовжує формувати нові підрозділи. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, новостворений загін — привілейований напівсекретний батальйон, який складається з декількох сотень засуджених із бойовим досвідом.

Повідомляється, що підрозділ названий “гладіаторами” на честь колишнього генерала 58-ї армії з позивним “Спартак”.

За інформацією Центру спротиву, командує батальйоном засуджений за жорстоке вбивство екс-поліцейський. У підрозділ відбирають людей з високим рівнем фізичної підготовки, досвідом служби в силових структурах та ветеранів бойових дій.

Зазначається, що на навчальному полігоні “гладіаторів” тренують колишні “вагнерівці” та "кадирівці" з підрозділу "Ахмат", який входить до складу Росгвардії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада України поінформував адміністрацію Джо Байдена про рішення звільнити Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За даними видання The Washington Post, американські чиновники не підтримали рішення української влади звільнити Залужного, однак й не стали заперечували проти нього, відзначивши, що це право Володимира Зеленського ухвалювати подібні кадрові рішення.

"Коментарі" також писали, що генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко не виключає, що РФ спробує знову захопити Київ. "Для нового наступу на Київ в них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тисяч осіб не проблема", — заявив генерал-майор ЗСУ. Дмитро Марченко заявив, що "зараз не потрібно розслаблятися", оскільки росіяни пішли з-під Києва "не просто так".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини