Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ додатково замінувала підходи до українських портів: у ЗСУ відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ додатково замінувала підходи до українських портів: у ЗСУ відреагували

Наталія Гуменюк зазначила, що порти, які залишаються контрольовані Україною, Росія не може замінувати

21 липня 2023, 14:35 comments4690
Поділіться публікацією:

Вперше у Білому домі озвучили інформацію про те, що Росія додатково замінувала підходи до українських портів у Чорному морі. У Силах оборони прокоментували цю інформацію, наголосивши, що окупанти можуть проводити мінування лише на тимчасово окупованих портах. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила спікера Сил оборони півдня Наталію Гуменюк.

РФ додатково замінувала підходи до українських портів: у ЗСУ відреагували

Порти України. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, до портів, які сьогодні перебувають під тимчасовим контролем супротивника зі зрозумілих причин, Україна не має доступу. Тому противник справді може там проводити мінування.

"Вони можуть собі таке дозволити, оскільки вони фактично перетворили Україну на найбільш заміновану країну світу. Зараз вони справді можуть це робити. Але щодо портів, які знаходяться на контрольованому Україною березі, то такого не відбувається", — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що курсування судів залишалося лише у нормах "зернової угоди". Тобто виключно узгоджені зі Стамбульським координаційним центром суду могли слідувати за нанесеним маршрутом за відповідним дозволом. Іншої навігації не відбувалося.

"Те, що зараз вони проголошують про небезпеку у Чорному морі, вони намагаються проголосити на весь світ своє панування у Чорному морі. І продовжують тероризувати Україну навіть в економічному сенсі", — наголосила спікер.

Гуменюк нагадала, що в Росії заявили про те, що всі судна, які прямуватимуть до портів України, є для них військовою метою.

"На що отримали дзеркальну заяву нашого Міноборони. Що все, що допомагає ворогові, є його логістика і має бути знищено. Як держава, яка дотримується норм, законів та звичаїв ведення війни, ми маємо право вражати все, що надає допомогу нашому ворогові", — зазначила вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи подіє шантаж Кремля з обстрілами України – що буде із зерновою угодою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини