Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ біля Запоріжжя підсилює підрозділи: чи є загроза наступу росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ біля Запоріжжя підсилює підрозділи: чи є загроза наступу росіян

На Запорізькому напрямку армія країни-агресорки Росії продовжує накопичувати сили на Запорізькому напрямку.

30 вересня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

 Депутат Запорізької міської ради Дмитро Кирильчук заявив, що російські окупаційні війська не мають шансів прорватися на Запорізькому напрямку, попри певне підсилення підрозділів противника. Про це він повідомив в інтерв'ю для "Еспресо".

РФ біля Запоріжжя підсилює підрозділи: чи є загроза наступу росіян

Наступ РФ на Запорізькому напрямку (фото з відкритих джерел)

За його словами, російські сили нарощують присутність підрозділів, зокрема, підрозділів "Шторм-Z", які фактично стають приватною армією Росії. Він відзначив, що українські захисники успішно протидіють цим загонам, які мають добре екіпіровані кадри з кевларовим захистом, що свідчить про підтримку цих формувань з боку державних структур РФ.

Коментуючи заяву речника ОУВ "Таврія" Олександра Волошина про підготовку російських військ до штурмових дій, Кирильчук зазначив, що ворог не готується до повномасштабного наступу, а саме до локальних штурмів. Зокрема, росіяни активізувалися на Роботинському виступі та на ділянці біля Кам’янського, проте для проведення наступальних дій у них недостатньо сил.

"Як відомо, на Запорізькому напрямку росіяни продовжують накопичувати сили. У них все відбувається в плановому порядку, зокрема, ротації, підтягування резервів тощо. Але ключове — вони готуються саме до штурмових дій, а не до наступу. Зараз росіяни активізувалися на Роботинському виступі, а також на ділянці Кам’янського. Але для наступу їх не вистачить. ЗСУ приведені у відповідну готовність. Ситуація не є такою, що ворог на грані прориву. Прорватися вони ні в якому разі там не зможуть. В цілому ситуація контрольована. Росіяни продовжують штурмувати, але завдяки ЗСУ успіху не мають", — сказав він.

Депутат наголосив, що ЗСУ перебувають у стані готовності й ситуація на Запорізькому напрямку контрольована. Попри активність противника, українські війська не дозволяють ворогу досягти успіхів, і прорватися окупантам не вдасться.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ продовжує підходити до Покровська та захопила ще 2 селаРосійські війська захопили два села на Покровському напрямку та наблизилися на 9 км до міста Покровськ у Донецькій області. Про це повідомив експерт з аналізу відкритих даних видання BILD Юліан Рьопке.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини