Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ активно проштовхує ідею мирних переговорів. Чи зможе вона схилити Захід і Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ активно проштовхує ідею мирних переговорів. Чи зможе вона схилити Захід і Україну

Росії потрібно на даному етапі заморозити війну з Україною та добитися часткового зняття санкцій, про це у Фейсбуці пише політолог Вадим Денисенко. За його словами, зараз Кремль активно створює потенційні переговорні майданчики

11 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Кремль проштовхує у світі тезу, що, власне мирні росіяни дуже хочуть переговорів, а от українці, які є "маріонетками" Заходу, у цьому вкрай не зацікавлені, говорить Вадим Денисенко. За його словами, росіяни, на жаль, дуже вдало просувають цю "рамку" у різних частинах світу.

РФ активно проштовхує ідею мирних переговорів. Чи зможе вона схилити Захід і Україну

Переговори України і РФ

Як вважає Денисенко, сьогодні Росія надзвичайно зацікавлена в тому, аби заморозити війну і добитися часткового зняття з неї санкцій. Для неї, додає експерт, це завдання максимум.

За словами політолога, Росія намагається зробити все для того, аби створити конкурентні майданчики для переговорів. При цьому експерт додав, що ОАЕ, Саудівська Аравія, Туреччина, Швейцарія уже вступили у цю гру.

"Ватикан не у грі. Він чітко на російській стороні. І треба розуміти: ми з ним не у грі. У нас немає контактів на рівні других-третіх осіб Ватикану",
— підкреслив експерт.

При цьому, за словами політолога, Росія для потенційних "миротворців" виставляє лише одну вимогу – вони повинні відкинути українську формулу миру. Як результат, за стіл перемовин повинні сісти всі учасники конфлікту.

Щоб підсилити важливість переговорів, Росія намагається розповсюдити тезу, що ще трохи і вся оборона України "посипиться", при цьому там і далі намагаються переконати всіх у тому, що Україна є найбільш корумпованою країною в Європі.

Окрім того, додає Денисенко, Кремль намагається переконати світ у тому, що економіка Росії сильна, і зможе працювати на війну ще кілька років, мовляв, вій війни РФ нічого н буде, в от спроможності Заходу будуть підірвані.

"Треба розуміти, що Захід по-справжньому ще не включився в гонку озброєнь. І до росіян, які вже пройшли свій пік, надважливо не допустити, щоб Захід прийняв остаточне рішення: поразка Росії — це перемога Заходу. Для Кремля — це архіважлива задача і тому, один з ключових наративів Москви — про безмежність можливостей російської економіки",
- підкреслив Денисенко.

Тобто, підкреслює політолог, росіяни проводять інформаційні атаки по всьому світу. За його словами, Україна повинна давати достойну відповідь на таку пропаганду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римській відзначив, що вести переговори з агресором потрібно, якщо це може врятувати життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини