Головна Новини Суспільство Війна з Росією Результативність роботи ППО України досягла 90%
commentss НОВИНИ Всі новини

Результативність роботи ППО України досягла 90%

Росіянам залишається тільки захлинутися власними гаслами, потерпаючи від втрат

30 грудня 2022, 22:32
Поділіться публікацією:

Заяви Міноборони РФ про те, що ракети типу “Калібр” у них не закінчаться ніколи, — це елементи гібридної війни. Про це сьогодні, 30 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру (ОКП) Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

Результативність роботи ППО України досягла 90%

Елементами гібридної війни є безпідставні заяви РФ про нескінченність «Калібрів»

Гуменюк досить однозначно прокоментувала інформацію, яку поширюють в Російській Федерації, що загроза масованих ракетних обстрілів мирних українських населених пунктів залишається актуальною. Спостерігається лише зменшення кількості ракет під час обстрілу. На думку багатьох експертів, судячи з усього, запас ракет у Росії все-таки закінчується.

“У принципі, крім заяв пред’явити їм особливо нічого. Те, що вони використовують ракети і типу “Калібр” саме в останній атаці, наприклад, їх було залучили 20, і вони прагнули вразити максимально важливі для себе об’єкти, обрані ними як об’єкти — місця постачання техніки, інфраструктура, критична інфраструктура, енергетика, так і конкретні пункти базування військових підрозділів, але результативність роботи нашої протиповітряної оборони досягла вже 90% з того, що вони намагалися реалізувати. І тому їм у принципі залишається тільки захлинутися власними гаслами”, — сказала Гуменюк.

29 грудня росіяни завдали чергової масованої ракетної атаки по території України. Ракетні удари на півдні були спрямовані на виявлення розташування систем ППО. Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що поки РФ публічно вихваляється, що в неї "ніколи не закінчаться ракети "Калібр", ефективність її ударів по Україні падає, до того ж країна-агресор демонструє нездатність захистити свою територію. А радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк підкреслює, що прискорення темпів постачання Україні бронетехніки та далекобійних ракет наблизить закінчення війни, а також дозволить знизити кримінальний та корупційний вплив Росії на глобальну політику.

Як йшлося на порталі "Коментарі" — 29 грудня Росія зробила спробу завдати чергового масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі: із 70 застосованих ракет 58 були збиті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини