Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков заявив, що Україна прийме Китай як посередника після закінчення війни тільки з однією умовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков заявив, що Україна прийме Китай як посередника після закінчення війни тільки з однією умовою

Глава Міноборони України наголосив, що без виведення російських військ з території України будь-які переговори про мир неможливі

5 червня 2023, 12:12 comments1505
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ готовий прийняти Китай як посередника у мирній ініціативі після завершення війни тільки в тому випадку, якщо КНР зможе натиснути на Росію і путінський режим дасть команду вивести війська з усіх окупованих територій. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова в інтерв'ю "The Straits Times".

Резніков заявив, що Україна прийме Китай як посередника після закінчення війни тільки з однією умовою

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

"Дайте мені докази того, що Росія готова жити у мирному співіснуванні з Україною. Першим сигналом має бути повне звільнення українських територій. Нехай вони продемонструють нам жест доброї волі та виведуть свої збройні сили з території України", — заявив Резніков.

За його словами, тільки після виведення російських військ Україна вважатиме, що цей посередник впливає на Росію. Якщо цього не станеться, то який сенс витрачати час на чергові безглузді розмови.

Олексій Резніков вважає, що Китай, ймовірно, має вагомі важелі впливу на Росію, але його наміри залишаються неясними.                              

"Я вважаю, що Китай (Ред. — став) старшим братом, а Росія — молодшим братом. Старший брат може переконати молодшого брата припинити цю кровопролитну війну", — сказав мінстр, додавши, що це більше надія, ніж віра.

Зазначимо, раніше президент України Володимир Зеленський назвав головну умову, чи Китай може бути посередником у війні України з РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому активізувалися розмови про переговори України та РФ – до чого це все приведе. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини