Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков розповів, скільки в Україні буде танкових батальйонів з Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, скільки в Україні буде танкових батальйонів з Leopard

Очікується формування шести-семи батальйонів, на озброєнні яких будуть танки Leopard 1

20 лютого 2023, 16:55 comments2220
Поділіться публікацією:

У ЗСУ планують сформувати як мінімум два танкові батальйони, на озброєнні яких будуть німецькі танки Leopard 2. Як передає видання "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Рєзніков після переговорів президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена.

Резніков розповів, скільки в Україні буде танкових батальйонів з Leopard

Танки. Фото з відкритих джерел

"Я впевнений, що буде як мінімум два батальйони танків Leopard 2. І у нас також, ймовірно, буде шість чи сім батальйонів з Leopard 1 з боєприпасами. Це буде коаліція. Різні країни нададуть ці танки Leopard 1. І також будуть танки Challenger 2 і Abrams і легкі танки AMX-10 із Франції", — заявив Резніков.

Глава оборонного відомства висловив сподівання, що танки Leopard 2 в Україну прибудуть ще до квітня. Але головне питання постачання важкого озброєння безпосередньо залежить від термінів підготовки українських екіпажів.

Варто зазначити, що раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що вісім країн співпрацюють у питанні надання Україні танків Leopard. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.                                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Міноборони України запевняють, що винищувачі Україна таки отримають: назвали терміни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президенти США та України обидва задоволені візитом і його можна назвати перемогою та чітким сигналом для путінського режиму. Такий коментар міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба опублікував невдовзі після зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини