Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков розповів, коли було найбільше втрат в української сторони
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, коли було найбільше втрат в української сторони

Міністр розповів, що змінилося на фронті

15 липня 2022, 15:40
Поділіться публікацією:

Олексій Резніков пояснив, в якому місяці були найбільші втрати серед українських військових й що змінилося на полі бою. Про це міністр оборони розповів в інтерв'ю ВВС.

Резніков розповів, коли було найбільше втрат в української сторони

Олексій Резніков, новий міністр оборони, фото Фейсбук

За його словами, дані про втрати не оприлюднюються, однак ворог поніс в рази більше втрат. Серед захисників найбільше загиблих було і травні, адже російські окупанти щільно вкривали наші позиції артилерійськими снарядами, особливо, були тяжкі бої на Донбаському напрямку.

Нараховувалося до тисячі випущених артилерійських снарядів за годину.

"Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. В травні-місяці дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених", — говорить міністр.

Однак гаубиці від партнерів змінили ситуацію, це й М777, М109, французькі САУ CAESAR, німецькі Panzerhaubitze, польські САУ AHS Krab, HIMARS. Таким чином, контрбатарейна боротьба дала можливість вражати техніку окупантів, склади, що зменшило інтенсивність артобстрілів.
Також міністр додав, що Україна сподівається отримати додаткові HIMARS та М-270 MLRS.

"Україна має зрозуміти, що війна не завершена. І навіть деокуповані зараз Київщина, Чернігівщина, Сумщина, і Вінниця, в яку сьогодні прилетіло, і Краматорськ, і Миколаїв, і Одеса — ми живемо в стані серйозної війни", — додає Резніков.

Як писав портал, майже мільярд доларів окупанти витратили на бої за Зміїний. Розрахунки провели військові експерти, порахувавши суму збитків від втрати та пошкодження техніки окупантів. Звільнення острова від окупаційних військ, які обстріляли українські підрозділи там ще 24 лютого, тривало до 30 червня, а вже 7 липня там замайорів державний прапор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини