Головна Новини Суспільство Війна з Росією Майже мільярд доларів окупанти витратили на бої за Зміїний
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже мільярд доларів окупанти витратили на бої за Зміїний

Битви за острів Зміїний в грошовому еквіваленті коштували росії 900 млн доларів

14 липня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Військові експерти та аналітики визначили суму, яку росія витратила на битви за Зміїний, збитки для агресора становлять більше 900 мільйонів доларів. Про це пише Голос України з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Майже мільярд доларів окупанти витратили на бої за Зміїний

Острів Змііний, фото Вікіпедія

В суму входять збитки від знищеної техніки та витрати на обстріли. Звільнення острова від окупаційних військ, які обстріляли українські підрозділи там ще 24 лютого, тривало до 30 червня, а вже 7 липня там замайорів державний прапор.

Українські захисники обстрілювали кораблі, катери і судна росії, що возили на острів боєприпаси, техніку, живу силу противника задля ізоляції. Було підбито чотири російські швидкісні патрульні катери типу "Раптор", швидкісний десантний катер типу "Серна", сучасне аварійно-рятувальне судно "Василь Бех", та завдано удару по фрегату "Адмірал Ессен". На острові Байрактарами було знищено російську техніку та склад боєприпасів, командний пункт. Крім того, ЗСУ знищили засоби розвідки, які росія розмістили біля Криму на газодобувних "вишках". На острові періодично точними ударами знищувалися склади та техніка окупантів, серед  якої ЗРК, РСЗВ, РЕБ, автотранспорт тощо.

В прес-службі командування "Південь" говорять, що захопивши острів Зміїний противник намагався забезпечити контроль в районі північно-західної частини Чорного моря. Після звільнення острова почався рух кораблів. 

Через велику кількість суден, що очікують черги на проходження каналом Суліна, для розвантаження напрямку відкрито рух через канал гирла Бистре суднового ходу р. Дунай.

Як писав портал, в РФ розглядають два варіанти, як діяти на фронті, серед них й "жести доброї волі". Є інформація про те, що військове та політичне командування росії веде дискусії щодо подальшого розгортання наступальних операцій на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини