Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков різко відреагував на звіт Amnesty International про порушення законів війни Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков різко відреагував на звіт Amnesty International про порушення законів війни Україною

В Amnesty International звинуватили Україну у порушенні законів війни

4 серпня 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

В Україні дуже різко коментують матеріал організації Amnesty International, яка заявила, що нібито Україна розміщує бойову техніку та інші озброєння в школах, лікарнях. Міністр оборон  України Олексій Резніков назвав такі заяви доказом втрати адекватності, адже агресію Росії такі повідомлення прирівнюють до самозахисту України. Таку заяву він зробив у Facebook.

Резніков різко відреагував на звіт Amnesty International про порушення законів війни Україною

Міністр оборони України Олексій Резніков (фото з відкритих джерел)

"Це — свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет. Порівняти будь-які спроби навіть побіжно — неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International",- попередив міністр.

Також Резніков зазначив, що організація Amnesty International, яка опублікувала такий звіт, ставить під сумнів право українського народу захищатися від геноциду і боронити своє житло та життя. Очільник оборонного відомства вважає, що такі дії "є збоченням, в які б правові конструкції його не маскували".

"Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, в тому числі — юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов'язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Україна — правова держава. Це я, як юрист кажу", — наголосив Резніков.

Відомо, що сьогодні правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, де звинуватила ЗСУ у нібито порушенні законів війни. Заявивши, що вони  "ставлять під загрозу життя населення, розміщуючи бойову техніку і озброєння в школах і лікарнях". 

Варто зазначити, що на цю заяву вже відреагувало чимало українських політиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 серпня 2022, 18:46

Звісно, так і Порошенко називав зрадниками всіх, хто питав його про корупцію, а поруч православні попи - посміхаючись ствердно кивали. В нас всі, хто робить зауваження корумпованій владній органиці: вороги, зрадники, використовують наративи ворога, ... . У міру втягування у конфлікт, тобто, світову війну, світ все більше буде розуміти - з яким Мороком має справу. А поки може всюди перевірити: 1. В усіх містах барикади та лінії оборони, збудовані біля житлових будинків. 2. На всіх відосиках Зе-м'ясника (наприклад, Буча) видно спалену/знищену техніку ворога поруч з житловими будинками. Десь, в чистому полі - дуже мало. 3. Для влади населення - витратний матеріал. Вона і в мирні часи не переймалась суспільними потребами. Наприклад, під час пандемії, забрала кошти на дороги, з 40% і більше, розкраданням. 4. Як діяли захисники власності старого Ріната - "Азовсталі" відомо всім. Що сталось з Мариуполем, теж. 5. Навіть зараз - або рятуватись та заробляти на життя і їхати у безпечну країну, кинувши батька, чоловіка, сина, брата. Або лишатись разом з ними під обстрілами. Чоловіки та дружини вже пів року без сексу - в тоталітарних країнах - секса нема. Для прикладу: в перші ж дні, всі прокурори з сім'ями та статками, кудись поділись. 6. На всі звернення суспільства до корумпованих, вони не просто цинічно/жартома відповідають, навіть на майбутнє (як барин Данілов) роздратовано попереджають крипаків: "І наступні петиції, будуть мати такий самий результат".


Новини