Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков поділився враженнями партнерів від застосування HIMARS ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков поділився враженнями партнерів від застосування HIMARS ЗСУ

США задоволені застосуванням HIMARS в Україні

14 липня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

За словами міністра, американські партнери висловили своє задоволення щодо використання РСЗВ HIMARS українськими військовими та точними ударами по стратегічних складах російських військ в тилу. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства оборони України.

Резніков поділився враженнями партнерів від застосування HIMARS ЗСУ

Олексій Резніков, новий міністр оборони, фото Фейсбук

Схвальну думку щодо "ювелірної" роботи українців на HIMARS висловив в розмові з ним Міністр оборони США Ллойд Остін ІІІ. Олексій Резніков наголосив, що ЗСУ завдають точних ударів, використовуючи натівські підходи до ведення бою, та нищать склади боєприпасів і командні пункти росіян на окупованих росією територіях.

Разом з артилерією, яку надали партнери, HIMARS завдає ураження військам противника та змінює "картинку бою", додав міністр Резніков. За його словами, постачання такої зброї це справа не з легких.

"Це серйозний крок на те, щоб зміцнити обороноздатність України розуміючи, що трішки зменшиться обороноздатність дружньої країни. Приймаючи це рішення ми маємо розуміти, що немає магазину, немає супермаркету, де можна легко купити HIMARS, САУ "Краб" і САУ "Panzerhaubitze 2000". Тому це кожен раз прорахунки готовності забезпечити запасними частинами, навчити наших артилеристів користуватися системами", — зазначив він.

Українці проходять швидкий курс навчання на техніці, яку надають партнери — замість трьох місяців, за два тижні. Консультують їх польські та британські інструктори.

Як писав портал, працівники ДСНС виявили ще одне тіло на місці ракетного удару по житловому будинку в Часовому Яру — кількість жертв сягнула 47, серед них дев'ятирічна дитина. Розбір завалів триває, розчищено більше 465 тонн уламків бетонних конструкцій. Протягом дня 12 липня було виявлено чотири тіла, всього з-під завалів врятовано дев'ять людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини