Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рейтинг армій світу за військовими витратами: Україна вище Польщі, але нижче Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг армій світу за військовими витратами: Україна вище Польщі, але нижче Німеччини

SIPRI проаналізував країни та опублікував рейтинг армій світу за військовими витратами. Україна рекордно збільшила витрати на армію.

13 листопада 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рейтинг армій світу за військовими витратами: Україна вище Польщі, але нижче Німеччини

Україна збільшила видатки на армію. Фото з відкритих джерел

Аналітики SIPRI опублікували рейтинг країн за військовими витратами 2022 року. Україна піднялась на 25 позицій та увійшла до топу 20 держав світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт SIPRI.

Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) щорічно публікує рейтинг армій світу за військовими витратами. У 2023 році він представив новий звіт, у якому здійснено аналіз військових витрат за 2022 рік.

Україна у світі займає 11 сходинку за витратами на армію, які у 2022 році становили 44 млрд доларів. Ця сума відповідає за 2% загальносвітового бюджету на оборону. У порівнянні з 2021 роком Україна збільшила військовий бюджет на 640%, що дозволило їй піднятись з 36 на 11 місце.

Згідно зі звітом SIPRI найбільші військові витрати у США – 877 млрд доларів (39% від світових витрат). Друге місце за Китаєм – 292 млрд доларів (13%). Трійку лідерів замикає Росія – 86,4 млрд доларів (3,9%).

Найбільше серед членів ЄС на власну армію витрачає Німеччина – 55,8 млрд доларів, однак загалом на європейському континенті найбільший оборонний бюджет має Велика Британія – 68,5 млрд доларів. Інші союзники України розташувались за витратами на армію на таких позиціях: Франція – 8, Італія – 12, Австралія – 13, Польща – 18.

Переглянути список країн за військовими витратами можна нижче:

 Рейтинг армій світу за військовими витратами: Україна вище Польщі, але нижче Німеччини - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг найсильніших армій світу 2023. Україна до 2020 року була поза топ 25 найсильніших армій світу, однак тепер покращила показники і є одним з лідерів в Європі.

Також "Коментарі" писали, що в Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини