Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рекрутинг набирає обертів: командувач Нацгвардії відповів чи є шанс відмовитися від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекрутинг набирає обертів: командувач Нацгвардії відповів чи є шанс відмовитися від мобілізації

Російська агресія проти України вже йде другий рік, і тривалі інтенсивні бої призвели до критичної нестачі особового складу в НГУ

23 квітня 2024, 16:17
Поділіться публікацією:

Рекрутинг в перспективі здатен замінити мобілізацію, але не зараз. Наразі українській армії потрібно більше людей в першу чергу, щоб дати можливість провести ротацію тих підрозділів, які втомилися бути на самому "передку", стримуючи ворога. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв’ю LIGA.net розповів командувач НГУ Олександр Півненко.

Рекрутинг набирає обертів: командувач Нацгвардії відповів чи є шанс відмовитися від мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Командувач зазначив, що нині якраз ротація відбувається за рахунок внутрішніх переміщень і рекрутингу. І є дуже непогані історії з рекрутингу в бригадах наступу, проте зараз без мобілізації ніяк.

"Це має відбуватися паралельно. Система не може швидко перебудуватися. Думаю, за кілька місяців ми побачимо збільшення кількості людей, які бажають приходити в армію. На жаль, з інформаційними спецопераціями противник теж працює постійно. Цей негатив дає свій результат, люди просто бояться йти в армію. Вони думають, що вже завтра їх без підготовки кинуть кудись на складний Авдіївський напрямок, і вони там загинуть", — зазначив командувач.

Він упевнений, що країна має перейти на військові рейки, і це вже відбувається.

На думку Олександра Півненка, потрібно все повністю змінювати. У всій системі. Кожен має розуміти, що від нього залежить, збережеться ця країна чи ні. У кожного має бути напрямок, де він зможе допомогти військовим і обороні. Війна триватиме. У той чи інший спосіб. 

"Поки ми не відіб'ємо в росіян бажання лізти на нашу територію, нічого не скінчиться. Щоб відбиватися від них потрібні сили. Потрібна підготовка. Потрібно, щоб люди розуміли: у мобілізації нічого страшного немає — тебе навчать, подивляться на твої навички і дадуть тобі напрямок роботи", — додав Півненко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як вирішити проблеми з наповненням армії: чому закон про мобілізацію серйозно запізнився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини