Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рекрутер назвав професії, які допоможуть уникнути відправки на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекрутер назвав професії, які допоможуть уникнути відправки на фронт

Уряд та нардепи розглядають можливість «відкупу» від мобілізації представникам окремих професій, щоб не зруйнувати економіку. Виконавчий директор сайту з пошуку роботи Артур Міхно розповів, де зароблять достатнього, щоб залишитись в тилу

15 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Як розповів в ефірі телемарафону Артур Міхно, в Україні 35 000 грн. на місяць, а саме таку суму обговорюють, як можливість не йти на фронт, отримують чоловіки, які працюють на менеджерських посадах, як то керівники відділів чи директори. Окрім того, достатньо, щоб отримати бронь від мобілізації, заробляють регіональні менеджери та продавців-консультанти, які працюють в business-to-business форматі.

Рекрутер назвав професії, які допоможуть уникнути відправки на фронт

Де заробляють достатньо, щоб уникнути мобілізації

Проте, за словами Артура Міхно, є і робітничі спеціальності, які дають можливість отримати заповітні 35 000 грн. на місяць. Як відзначає експерт, стільки можуть заробити тонувальники, автомаляри, арматурники і навіть укладальники плитки.

Окрім того, додав експерт, до найбільш високооплачуваних спеціальностей належить уся галузь IT, хоча кількість вакансій тут суттєво скоротилася.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в уряді є ідея розширити ідею бронювання від мобілізації. Зокрема, обговорюється можливість дозволити не іти на фронт людям, які заробляють на місяць від 35 000 гривень. Таку ідею назвав "соціальним дарвінізмом" нардеп Олексій Гончаренко. При цьому нардеп Дмитро Наталуха підкреслив, що схема "відкупу" розроблена не для того, аби комусь допомогти уникнути мобілізації на фронт. Її ключове завдання – створення якомога більшої кількості фінансових ресурсів, щоб мати змогу провести цю саму мобілізацію.

Окрім того, як підкреслюють західні видання, ідею "відкупу" від мобілізації критикують в українському суспільстві, адже вона є дуже суперечливою.

Як відомо, вона категорично не подобається військовим. За їх словами, логіка влади, очевидно, полягає у тому, що воювати повинні бідні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини