Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реджеп Ердоган повторив свою пропозицію Зеленському у телефонній розмові
commentss НОВИНИ Всі новини

Реджеп Ердоган повторив свою пропозицію Зеленському у телефонній розмові

Між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Туреччини Реджепом Ердоганом відбулась телефонна розмова, де турецький лідер повторив свою пропозицію щодо мирних переговорів.

20 січня 2023, 18:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган у телефонному дзвінку до президента України Володимира Зеленського повторив раніше озвучену ним пропозицію стати посередником для мирних переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Реджеп Ердоган повторив свою пропозицію Зеленському у телефонній розмові

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

 20 січня президенти Туреччини та України провели телефонну розмову. Під час неї Реджеп Ердоган вкотре повторив, що він може виступити посередником у мирних переговорах між президентом України Володимиром Зеленським та російським лідером Володимиром Путіним.

"Ми готові зробити потужний дипломатичний внесок у встановлення міцного миру між Росією та Україною та взяти на себе роль посередника", — йдеться в повідомленні Управління комунікацій президента Туреччини.

Наразі невідомо, як відреагував на пропозицію Зеленський, проте президент України, неодноразово говорив, що не буде йти на переговори з Путіним, адже той не припиняє війну.

Також Ердоган висловив співчуття через трагедію в Борисполі, де вертоліт з українськими посадовцями впав на території дитячого садка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Реджеп Ердоган звернувся до Путіна, щоб стати посередником у мирних переговорах. Відповідь на пропозицію турецького президента озвучив голова МЗС Російської Федерації Сергій Лавров.

"Коментарі" також повідомляли про ультиматум від Ердогана, щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО. Тільки дві країни з 30 учасників військового альянсу не схвалили вступ скандинавських країн до НАТО, — це Угорщина та Туреччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 січня 2023, 18:13

Реджеп не до того звернувся. Він би ще до Нерона і до Ассада звернувся. У Зе будуть постійно рости свідомо не виконувані вимоги.


Новини