Головна Новини Суспільство Війна з Росією Речник ОСУВ «Таврія»: Ситуація в Авдіївці складна. Бої вже йдуть в самому місті
commentss НОВИНИ Всі новини

Речник ОСУВ «Таврія»: Ситуація в Авдіївці складна. Бої вже йдуть в самому місті

Росіяни активізували наступальні штурмуві дії з північного та з південного флангів та ведуть бої в самій Адіївці, сказав в ефірі телемарафону речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, передає портал «Коментарі»

8 лютого 2024, 19:56
Поділіться публікацією:

Некоректно говорити про те, яку частину міста захопили окупанти, оскільки одна справа адміністративні межі, а інша справа — це конкретні позиції, підкреслив Дмитро Лиховій.

Речник ОСУВ «Таврія»: Ситуація в Авдіївці складна. Бої вже йдуть в самому місті

Ідуть бої за Авдіївку

За його словами противник активізував наступальні дії.

"Можу підтвердити, що боєзіткнення відбуваються вже не тільки в приватному секторі на півночі міста, але й в межах міської забудови. Задум противника очевидний : він намагається відрізати українські сили від міста, зайшовши між Авдіївським коксохімічним заводом і кар’єром. Там він спрямовує основний штурмовий натиск на півночі Авдіївки",
- повідомив Лиховій.

Речник ОСУВ "Таврія" розповів, що росіяни планують перерізати головну логістичну артерію, щоб організувати оперативне оточення Авдіївки.

"Ворог продовжує зазнавати значних втрат, але має великі резерви і постійно вводить в дію нові підрозділи",
— наголосив він.

Разом з тим Лиховій підкреслив, що українські військові приймають заходи щодо покращення стійкості оборони, зокрема, вони встановлюють додаткові вогневі позиції та задіюють для відбиття агресії нові підрозділи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія  посилює  тиск на Авдіївку з північного напрямку, окупанти  загарбали  вже майже 18%  території міста. За словами  експертів, ворог  продовжує вести штурмові дії  на території  приватного сектора на півночі  Авдіївки.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що Путін хоче записати відео з Авдіївки на фоні техніки НАТО. Російський Телеграм-канал "Кремлівська табакерка" розповсюдив інформацію, що диктатор Володимир Путін наказав своїм військовим захопити Авдіївку до 1 березня, бо хоче записати звідти звернення. Він вважає, що у підвалах коксохіму знаходиться багато техніки НАТО. Її диктатор хоче використати як тло для свого відео.

Портал "Коментарі" повідомляв, що зараз найскладніший період в обороні Авдіївки. Росіянам залишається пройти десь півтора кілометра або менше до основної траси, яка вважається головним шляхом до Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини