Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найскладніший період в обороні Авдіївки. Окупанти можуть захопити важливу для ЗСУ трасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Найскладніший період в обороні Авдіївки. Окупанти можуть захопити важливу для ЗСУ трасу

Росіянам залишається пройти десь півтора кілометра або менше до основної траси, яка вважається головним шляхом до Авдіївки, повідомив в ефірі «Еспрессо» Defense Express Сергій Згурець, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 11:29
Поділіться публікацією:

Епіцентр бойових дій за Авдіївку за інформацією Сергія Згурця зсунувся на північну частину міста: окупантам вдалося зайти на вулиці. Тепер є загроза того, що вони захоплять трасу, яка є важливим логістичним маршрутом для військ України. 

Найскладніший період в обороні Авдіївки. Окупанти можуть захопити важливу для ЗСУ трасу

Ситуація в Авдіївці - критична

За його інформацією, росіянам залишається десь півтора кілометра або менше до основної траси.

"Ворог у вихідні дні здійснив певне просування, використовуючи погану погоду, через яку розвідка була ускладнена, артилерія працювала менше",
— відзначив Згурець.

Експерт підкреслив, що Росія має перевагу у силі та техніці та тисне на оборону ЗСУ, хоча армія України намагається вибити окупантів з зайнятої ділянки.  

"Найскладніша ситуація – рух на Авдіївку з півночі. Далі все буде залежати від наявності сил та резервів з українського боку, активності з російської сторони. Зараз маємо один з найскладніших періодів в обороні Авдіївки, бо ворог намагається з усіх напрямків здійснювати наступальні дії",
— підкреслив Згурець.

Разом з тим, як повідомив у Фейсбуці військовий журналіст Юрій Бутусов, російські підрозділи закріпились на одній з вулиць на північній околиці Авдіївки. Якщо міряти по прямій, то передові підрозділи ворога знаходяться на відстані біля півтора кілометри від вʼїзду у місто, додав він.

Бутусов заявляє, що ситуація в місті критична, Авдіївка потребує негайно свіжих резервів та ротації підрозділів 110-ої бригади, яка зберігає керованість попри абсолютну виснаженість за майже два роки безперервних боїв у місті. Також, додав журналіст, необхідні боєприпаси — поставки вкрай малі, ворог має велику перевагу у засобах ураження.

"Разом з тим, значні втрати несе ворог, і просування дається противнику важкою ціною. Але резерви противник зосереджує під Авдіївкою значно швидше ніж українське командування",
— додав Бутусов.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко розповів, що росіяни скористались хмарною погодою та увійшли на території Авдіївки з північного сходу. За словами журналіста росіяни всього за кілька сотень метрів від основної логістичної лінії українських оборонців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://espreso.tv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини