Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція Зеленського на можливий арешт Путіна в Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Зеленського на можливий арешт Путіна в Бразилії

Володимир Зеленський прокоментував можливість арешту Путіна в Бразилії.

12 вересня 2024, 16:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський назвав дуже серйозним питанням, якщо російського диктатора Володимира Путіна не арештують, коли прибуде з візитом у Бразилію на саміт G20. Зеленський вказав, що лідери світу мають також мають відреагувати на це.

Реакція Зеленського на можливий арешт Путіна в Бразилії

Зеленський про можливий арешт Путіна. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильській газеті Metropoles прокоментував можливість арешту Путіна, у випадку, якщо очільник Кремля приїде до Бразилії.

"У Бразилії є Римський статут, наприклад, Бразилія в цьому році буде проводити засідання G20. І тут мені цікаво — яким чином може приїхати Путін і його не заарештують? Це дуже серйозне питання", — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що питання арешту російського диктатора також буде відкритим для світових лідерів, які будуть сидіти за одним столом з Путіним, якщо ордер на арешт виданий Міжнародним кримінальним судом не буде здійснено.

"Питання у мене до G20, особливо до тих країн, які захищають демократію і кажуть, що поважають міжнародне право. Виданий ордер на арешт Міжнародним кримінальним судом Путіна, до речі, за дітей. За дітей. Так от у мене також запитання до "двадцятки" — як їм буде сидіти за столом з людиною, яку повинні заарештувати, а вони будуть продовжувати діалог", — додав Зеленський.

У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна. Російський диктатор від початку війни не здійснював візити за межі країн колишнього СРСР, однак на початку вересня 2024 року приїхав до Монголії, яка ратифікувала Римський статут та не затримала Путіна. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський різко розкритикував бразильсько-китайський "мирний план". На це істерично відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський відреагував на контрнаступ РФ у Курській області та пояснив, чи все йде за планом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини