Головна Новини Суспільство Війна з Росією Побиття та смерть мобілізованого: реакція Закарпатського ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Побиття та смерть мобілізованого: реакція Закарпатського ТЦК

Закарпатський ТЦК прокоментував повідомлення омбудсмена з прав людини про смерть мобілізованого.

6 вересня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що на Закарпатті зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК. Омбудсмен заявив, що до нього звернулася українка, яка повідомила про побиття її батька працівниками ТЦК, що призвело до його смерті. На інцидент відреагували в Закарпатському ТЦК. 

Побиття та смерть мобілізованого: реакція Закарпатського ТЦК

Закарпатський ТЦК відреагував на заяву про смерть мобілізованого. Фото з відкритих джерел

В Закарпатському ТЦК опублікували заяву через повідомлення омбудсмена з прав людини Дмитра Лубінця щодо "Побиття та смерті мобілізованого громадянина України". У повідомленні сказано, що 28 серпня співмешканка чоловіка звернулась до правоохоронних органів заявивши, що той "застосував до неї засоби фізичного впливу" під час розпиття алкогольних напоїв.

"Після проведених відповідних законних процедур Громадянин був доставлений до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних, внаслідок чого було встановлено що Громадянин підлягає призову на військову службу по мобілізації", — йдеться в заяві ТЦК.

Після породження ВЛК чоловіка було направлено до навчального центру. Як вказує Закарпатське ТЦК, 4 вересня під час поїздки до навчального центру чоловік "звернувся до супроводжуючих військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття". 

"Військовослужбовцями було прийнято рішення про виклик карети швидкої допомоги, Громадянина було госпіталізовано до КНП "Свалявська міська лікарня" Свалявської міської ради Закарпатської області, на жаль 04.09.2024 року Громадянин помер в лікарні, за висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не пов'язано з травматичними подіями", — сказано в повідомлені Закарпатського ТЦК.

ТЦК зазначило, що провело зустріч з представником омбудсмена з прав людини в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії.

"Дотримання прав, свобод та інтересів громадян України являється пріоритетом для Закарпатського ОТЦК та СП", — йдеться у заяві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представники ТЦК заявили про закінчення жартів та оголосили, що відкриватимуть вогонь на ураження.

Також "Коментарі" писали про випадок у Львові, коли повістка врятувала життя чоловіку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини