Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція українських військових на присутність солдатів КНДР в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція українських військових на присутність солдатів КНДР в Україні

Росія буде залучати північнокорейських військових, як "гарматне м'ясо" для війни в Україні та збереження своїх людських ресурсів.

сьогодні, 12:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що КНДР фактично включена у війну в Україні через допомогу РФ, зокрема солдатами на тимчасово окупованих українських територіях, а також зброєю, які активно постачає до Росії. На інформацію про можливу присутність північнокорейських військ в Україні відреагували військові.

Реакція українських військових на присутність солдатів КНДР в Україні

Солдати КНДР. Фото з відкритих джерел

Військовий з 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов вказує, що для росіян на війні "всі методи хороші", тому Росія обмінюватиме українське викрадене зерно та військові товари на живий ресурс з КНДР.

"Навіщо призивати росіян і платити їм купу грошей, якщо можна заслати сюди забичених корейців, за яких віддадуть пару "Іскандерів" та декілька тонн зерна, зібраного на окупованій території України", — пише Бунятов. 

Подібну думку висловлює лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс", який вважає, що для диктаторів немає правил війни, тому вони можуть спокійно надсилати своїх людей для допомоги іншим диктаторам підтримувати режим. Однак військовий вказує, чи зможуть солдати КНДР бути ефективними на війні.  

"Армія КНДР — це кріпко застиглий совок в буквально усіх аспектах: не адаптована до нашого поля бою та його особливостей, погано екіпіровані; не думаю, що вони будуть сильно вмотивовані. Очевидно, що таку братву кидатимуть виключно там, де треба буде продавити мʼяском або провести розвідку мʼясом", — говорить військовий.

За його словами, росіяни завдяки військовим з КНДР будуть намагатись економити власний людський ресурс.

Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко вказує, що інформація про підготовку 100 тис. військових КНДР для війни в Україні, наразі, є вигадкою. Крім того, Коваленко наголошує, що менш як 1% офіцерів з Північної Кореї володіють російською, що важливо для аналізу можливості залучення цих солдатів до війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий аналітик та голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут вважає небезпечним залучення північнокорейських військових до війни в Україні. За його словами, навіть незначна перевага у людських ресурсах на одному з напрямків може призвести до прориву фронту.

Також "Коментарі" писали, що ЗСУ ракетним ударом знищили офіцерів КНДР на Донеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини