Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція світу на відео з обезголовленням українського військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція світу на відео з обезголовленням українського військового

Політики з усього світу відреагували на страту українського військового та засудили жахливий злочин російських військових.

12 квітня 2023, 17:35 comments1363
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Жахливе відео, де російські військові відрізають голову українському військовому сколихнуло Україну, а потім і решту світу. Міжнародні політики висловились щодо жорстокості російської армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter чиновників.

Реакція світу на відео з обезголовленням українського військового

Росіяни стратили українського військового. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький називає такі дії варварськими, а саму Росію імперією зла.

"На Сході відродилася імперія зла. Російські варвари загрожують не лише Україні. Вони загрожують усій Європі та всьому вільному світу. Це не простий випадок, не випадковість, не порив маніяка. Путін створював свою імперію зла 23 роки, готуючись до цього конфлікту. Нова Європа це розуміє. Настав час, щоб це зрозуміла і стара Європа", — пише Моравецький.

Міністр безпеки Великої Британії Том Тугендхат наголошує, що такі дії не слід забувати, а винуватців потрібно притягнути до відповідальності.

"Британський уряд об’єднав країни, щоб підтримати Міжнародний кримінальний суд для притягнення до відповідальності російських вбивць в Україні. Ми не забудемо", — обіцяє Том Тугендхат.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс порівняв дії росіян з терористичною організацією.

"Російські військові та бандити групи Вагнера гірші за ІДІЛ", — зауважив Рінкевичс.

Президент Євроради Шарль Мішель стверджує, що справедливість має переважати над терором російських військ, а ЄС й надалі підтримуватиме Україну.

"Приголомшений жорстоким відео вбивства російським солдатом українського військовополоненого. Підзвітність і справедливість мають переважати над терором і безкарністю. ЄС зробить усе можливе для цього. ЄС продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — пише Шарль Мішель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пригожин відповів чи стоїть Вагнер за стратою українського військового.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на відео зі стратою українського військового, заявивши про потребу перевірки на правдивість відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини