Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти здійснили 22-гу атаку по енергетиці України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти здійснили 22-гу атаку по енергетиці України: що відомо

Росія 29 грудня з самого ранку розпочала масовану ракетну та дронову атаку по всіх містах України

29 грудня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Найскладніша ситуація з електропостачанням внаслідок масованої російської атаки 29 грудня склалася на заході України, а також на Одещині та Київщині, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, пишуть "Коментарі".

Рашисти здійснили 22-гу атаку по енергетиці України: що відомо

В Україні сьогодні повітряна тривога тривала майже 5 годин

Є пошкодження об‘єктів генерації та електромереж, каже головний енергетик країни: "На жаль, є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж. Складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах. Тож відбуватимуться аварійні відключення світла".

З кожним новим ракетним ударом росіяни роблять українців лише злішими та сильнішими. Енергетики одразу після завершення тривог взялися відновлювати енергопостачання там, ще були влучання. "Це вже 22-га терористична атака Росії на енергетичні об'єкти ДТЕК, – наголосили в компанії диверсифікованого енергетичного холдингу (ДЕТЕК).

Ворог знову атакував енергетичний об‘єкт ДТЕК, який раніше вже неодноразово зазнавав обстрілів. Внаслідок удару було суттєво пошкоджено обладнання однієї із теплоелектростанції. Один із працівників отримав легкі поранення, його доправили до лікарні".

"За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами та засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети", – заявив очільник Генштабу ЗСУ Валерій Залужний. За його даними, для цього удару Росія залучила крилаті ракети повітряного та морського базування, а також зенітні керовані ракети до ЗРК С-300. Атака була спрямована по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Як писали "Коментарі" раніше, вже зараз очевидно, що пошкоджену обстрілами енергетичну інфраструктуру ми відбудуємо за новими технологіями та стандартами, врахуємо всі потенційні загрози. Вже сьогодні країни Енергетичного Співтовариства, США та Євросоюз, Європейський банк реконструкції та розвитку, інші партнери та союзники України направили сотні мільйонів на велике відновлення нашої енергосистеми. З кожним новим ракетним ударом росіяни роблять українців лише злішими та сильнішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини