Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий ракетний обстріл України: які висновки – чого досягли росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий ракетний обстріл України: які висновки – чого досягли росіяни

Закінчилась чергова масована атака України, але жодної військової логіки в таких ракетних ударах росіян немає

29 грудня 2022, 14:12 comments3761
Поділіться публікацією:

У четвер, 29 грудня, Україна зазнала чергової масованої ракетної атаки з боку Росії. За даними Генштабу ЗСУ, вдалося збити 54 ракети із 69. Які висновки можна зробити зараз? Чому РФ відкрито продовжує діяти терористичними методами, фактично вибиваючи карти з рук тих, хто бореться за переговори з агресором? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Новий ракетний обстріл України: які висновки – чого досягли росіяни

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Пошкоджену обстрілами енергетичну інфраструктуру ми відбудуємо за новими технологіями та стандартами

Народний депутат України ІХ скликання, колишній керівник Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) Муса Магомедов акцентує, що, намагаючись розірвати українську енергосистему, росіяни мимоволі перетворюють її на ще потужнішу і менш вразливу.

"Стара радянська система була розрахована на "виживання" в умовах бойових дій та мала великий запас потужності. Знаю це особисто, адже орки понад вісім років намагалися залишити Авдіївку та АКХЗ без енергопостачання. Але завдяки тому, що місто було підключене до чотирьох різних введень ЛЕП, нам вдавалося не залишати Авдіївку та завод надовго без світла: поки відновлювали пошкоджену лінію, підключали до працюючої. І так поки ми не побудували нові високовольтні лінії на підконтрольній Україні території", – розповідає Муса Магомедов.

Але проблема, продовжує він, полягає в іншому: є інформація, що у підготовці ракетних ударів беруть участь російські енергетики. Ймовірно, саме вони консультують орків та вказують усі наші вразливі зони.

Проте вже зараз очевидно, що пошкоджену обстрілами енергетичну інфраструктуру ми відбудуємо за новими технологіями та стандартами, врахуємо всі потенційні загрози, – наголошує Муса Магомедов. – Вже сьогодні країни Енергетичного Співтовариства, США та Євросоюз, Європейський банк реконструкції та розвитку, інші партнери та союзники України направили сотні мільйонів на велике відновлення нашої енергосистеми".

З кожним новим ракетним ударом росіяни роблять українців лише злішими та сильнішими

Народний депутат України ІХ скликання від партії "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк так пояснює дії росіян:

"Пункт перший – вони дебіли. Жодної військової логіки в таких ракетних ударах немає. З історії воєн – знищення енергетичної інфраструктури має значення, якщо зброя виробляється чи ремонтується на даній території. Що не відповідає нашим реаліям. Пункт другий – такі дії є відвертим тероризмом. У Кремлі вважають, що українці, позбавлені електроенергії, тепла, світла, вимагатимуть від керівництва нашої країни укласти найшвидший мир із РФ, "аби не стріляли". Насправді ми стаємо лише злішими і сильнішими, остаточно переконуючись, що реальний мир може бути лише на наших умовах і після нашої Перемоги".

Також нардеп відзначає злагоджену і більш ефективну роботу нашої протиповітряної оборони. Плюс – у нас з'являється все більше необхідного обладнання, щоб підтримувати інфраструктуру після таких атак, щоб швидше повертати електроенергію.

"Слід також брати до уваги, що високоточних ракет у противника стає дедалі менше. А поруч — Китай та інші країни, не можна зовсім оголювати тили. До того ж такі ракети потрібні для ураження власне військових цілей. Але росіян це, схоже, не зупиняє. І вони з дивовижною завзятістю продовжують стріляти по об'єктах критичної інфраструктури України, паралельно щось лепечучи про мирні переговори. І тут ми повертаємось до пункту №1 – вони дебіли", – констатує Ярослав Железняк.

Росіянам мир не потрібен, вони хочуть лише виграти час для нагромадження сил

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько не сумнівається, що росіянам мир не потрібний. Їм потрібен просто час для накопичення сил, спроб корумпувати Захід та послабити дію санкцій. А самим налагодити виробництво та постачання зброї, постачання комплектуючих, у тому числі контрабандою. Щоб розгорнути більше військових для подальшого ведення війни і так далі. Але міцний мир їх зовсім не цікавить.

"Мантра про переговори – лише елемент неконвенційної війни. Непрямі воєнні дії. Мета РФ не змінилася – стерти Україну з карти світу", – упевнений аналітик.

І ось для того, щоб розпочалися переговори, нас намагаються виснажити, вимотати.

"В надії, що руйнація інфраструктури та відсутність електрики та інших благ цивілізації зробить українців поступливішими, – пояснює Олександр Солонько. – Не зробить".

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував формулу миру Зеленського та заклик про виведення військ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини