Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори

Сьогодні у Росії відзначається день державного прапора, тому окупанти "позначили" своїми кольорами блоки Запорізької АЕС

22 серпня 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Усі шість блоків Запорізької АЕС, розташованої в Енергодарі, російські окупанти пофарбували у кольори російського державного прапора, день якого сьогодні відзначається у Росії. Про це повідомляють "Коментарі".

Рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори

Окупанти "помітили" ЗАЕС

"Усі блоки Запорізької атомної електростанції тепер у кольорах триколору. Співробітники ЗАЕС вітають співгромадян з одним із головних для росіян свят — Днем державного прапора Росії", — радісно заявляють російські пропагандисти.

Російський державний прапор був скопійований царем Петром I з прапора Голландії. Тривалий час триколор виконував роль російського торгового прапора і його було узаконено лише Миколою II. Офіційно цей прапор було затверджено державним прапором РРФСР 1 листопада 1991 року.

День святкування цього прапора встановлено у 1994 році тодішнім президентом РФ Борисом Єльциним та приурочено до перемоги "демократичних сил" над "путчистами ГКЧП" у 1991 році.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС — найбільша атомна електростанція в Європі та дев'ята за величиною у світі. Станція розташована на території великого промислового комплексу, загальною площею 8 км², що складається із шести водо-водяних енергетичних реакторів (ВВЕР-1000), трьох теплових (вугільних та газових) електростанцій та міста Енергодару. З 1996 року Запорізька АЕС перебуває у віданні Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

У березні 2022 року, під час вторгнення Росії в Україну, Запорізька АЕС була окупована російськими військами, які розмістили там важку військову техніку та до 500 озброєних солдатів. Через міркування безпеки у вересні 2022 року роботу всіх реакторів було припинено.

Тим часом, у Росії стерли ім'я спортсменки, яка не підтримала війну проти України.

Лавров приїхав до Африки і кинувся танцювати.

А у Зеленського назвали рішення союзників, яке наближає мир в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини