Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти хваляться важливою перемогою
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти хваляться важливою перемогою

Російські паблики розносять, поки що не підтверджену інформацію з лінії фронту

25 листопада 2023, 20:58 comments2111
Поділіться публікацією:

Російські паблики заявляють про взяття під контроль промислової зони Авдіївки. Про це повідомляють "Коментарі". Укранським командуванням ця інформація не підтверджена, але й не спростована.

Рашисти хваляться важливою перемогою

Авдіївка

Росіяни пов'язують цей успіх із початком застосуванням окупантами касетних боєприпасів, а також ймовірним початком планового відступу ЗСУ з Авдіївки, що, можливо, зроблено, щоб уникнути потрапляння місцевого угруповання в оточення.

Нагадаємо, що у 2014-2019 роках у районі Авдіївка Україною створено ешелоновану оборону, яку рашисти не змогли пробити протягом останніх двох років. Особливо важкі втрати тут зазнали підрозділи так званих 1 та 2 армійських корпусів, сформованих у так званих "ДНР" та "ЛНР". Протягом останнього місяця супротивник зосередив свої атаки на Авдіївці, яка знаходиться поряд з окупованим Донецьком.

Рашисти використовували вже обкатану в Україні бойову тактику – атакували українські фланги, погрожуючи оточити угруповання ЗСУ. Таким чином, противник змушував українських захисників приймати бій на невигідних для нього ділянках, зазнаючи все зростаючих втрат, або приймати рішення про виведення військ з півоточення. Його рашисти створювали, поступово захоплюючи фланги нашої оборони.

До 2020 року Авдіївка була містом обласного значення, що входила до Донецької агломерації. Авдіївка розташована за 13 км на північ від Донецька, у верхів'ях річки Кам'янки.

Взимку — навесні 2023 року російська армія розпочала систематичні авіабомбардування Авдіївки, яка на той час опинилась в напівоточенні. На березень 2023 року, за словами голови міської адміністрації Віталія Барабаша, у місті не залишилося жодної цілої будівлі та було повністю зруйновано інфраструктуру. За його даними, до травня з довоєнного населення у 35 тисяч в Авдіївці залишилося 1778 осіб, а до жовтня — 1620. 10 жовтня 2023 року російська армія розпочала масований штурм міста.

Тим часом, ЦАХАЛ погрожує продовжити операцію в Газі: причина.

Давид Арахамія розповів про "рабство" у ЗСУ.

А ЗМІ став відомий стартовий склад "Зорі" на матч із "Маккабі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 листопада 2023, 22:03

Хто ж кордони 1991 повертає, ми чи імперія? Може корумпований Фюрер і мав на увазі саме кордони СРСР 1991?


Новини