Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти готуються до оборони Енергодару
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти готуються до оборони Енергодару

Для оборони російська армія збирається місцевих жителів Енергодару використовувати як живий щит

13 січня 2023, 23:15
Поділіться публікацією:

Російські окупанти готуються до оборони захопленого Енергодару Запорізької області, облаштовуючи казарми та склади з боєприпасами у підвалах житлових будинків, пишуть "Коментарі" за інформацією оприлюдненою в "Енергоатомі".

Рашисти готуються до оборони Енергодару

Окупанти в Енергодарі. Фото: EPA/UPG

"Російські окупанти в місті-супутнику ЗАЕС облаштовують казарми та склади боєприпасів у підвалах житлових будинків. Таким чином, прикриваючись енергодарцями, загарбники намагаються убезпечити своїх військових у разі наступу ЗСУ", — кажуть атомники.

Окрім того, в місті фіксують непоодинокі випадки, коли військові РФ використовують підвали цивільних приміщень як місця постійної дислокації, облаштовуючи їх навіть ліжками. Йдеться, наприклад, про підвал будівлі, в якій розташоване управління соціальних програм. Станом на зараз там живуть близько пів сотні окупантів.

"Загарбники в Енергодарі постійно заносять у підвали житлових будинків якісь великі коробки – ймовірно, зі зброєю чи вибухівкою. Це відбувається в темну пору доби, причому, поки триває "процес", кілька рашистів наглядають за вікнами будинку, щоб убезпечитися від небажаних випадкових очевидців", — інформують в "Енергоатомі".

Подібні роботи окупанти проводили в кількох житлових будинках п'ятого та сьомого мікрорайонів міста-атомників. Крім того, відомство повідомляє наявність  великої кількості вибухівки у "будівлі вузла зв'язку, біля міського виконкому".

"Усвідомлюючи, що Збройні сили України не цілитимуть по житлових об'єктах, рашисти саме тому облаштовують в них свої казарми та склади зі зброєю і боєкомплектами: щоб уберегти себе й боєприпаси", — додають в "Енергодарі".

Після окупації найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції в Росатомі змінили юридичну адресу підприємства, фейково "перепідпорядкувавши" ЗАЕС Москві. Таким чином окупанти вкотре намагаються підкреслити приналежність Запорізької АЕС до РФ.

роте подібні дії аж ніяк не змінюють юридичного статусу станції. І скільки б рашисти не намагались ототожнювати ЗАЕС із Росією, увесь цивілізований світ вважає станцію тимчасово захопленою та вимагає повернути її під контроль України", — резюмують атомники.

Як писали "Коментарі", російські окупанти зайняті тим, що шукають у Росії заміну 1,5 тис. працівникам Запорізької атомної електростанції. Попри погрози та вмовляння люди навідріз відмовилися отримувати російські паспорти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини