Рано списали з рахунків: у британській розвідці розповіли, кого Київ відправляє на оборону Бахмута

У британській розвідці мають дані про те, що на оборону Бахмута направили елітні підрозділи ЗСУ

Українська оборона міста Бахмут на Донеччині зазнає все більш серйозного тиску, у місті та навколо нього безперервно йдуть запеклі бої. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на оновлене зведення Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, сили регулярної російської армії та групи "Вагнера" продовжили наступ на північні околиці міста, які нині є утримуваним Україною виступом, вразливим для російських атак з трьох сторін.

За інформацією британської розвідки, Україна укріплює цей район елітними підрозділами.

У той же час, за останні 36 годин два ключові мости в Бахмуті були зруйновані, у тому числі життєво важливий міст, що з'єднує місто з останнім основним маршрутом постачання Бахмуту з міста Годин Яр.

"Утримувані Україною маршрути постачання з міста стають дедалі більш обмеженими", - зазначають у британській розвідці.

Зазначимо, при цьому експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) схильні вважати, що українські війська, швидше за все, готуються контрольовано відійти з Бахмута, щоб уникнути зростання втрат серед особового складу. Зазначається, що саме тому українські сили вдалися до превентивного знищення мостів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому зимова кампанія виявилася провальною для росіян – які очікування від весни. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пізно схаменулися: дружини іркутських мобіків звернулися з благанням до російського диктатора Путіна.