Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетні удари та обстріли з артилерії: на Луганщині тривають запеклі бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетні удари та обстріли з артилерії: на Луганщині тривають запеклі бої

В Луганській області ворог стирає з лиця землі населені пункти

10 липня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Станом на 10 липня, в Луганській області українські військові тримають оборону, а ворог продовжує нищити міста та села. За ніч з 9 на 10 липня росіяни нанесли чотири ракетні удари по населених пунктах біля лінії фронту та сім разів гатили з артилерії. Про це розповів голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Ракетні удари та обстріли з артилерії: на Луганщині тривають запеклі бої

Фото Телеграм Луганська ОВА

За його словами, протягом чотирьох місяців окупанти змогли просунутися лише на декілька кілометрів, знищуючи міста. Збройні сили відбили ворога біля Золотарівки, Верхньокам'янського. Окупанти не можуть просунутися до Сіверська та стягують артилерію й техніку в район Білогорівки.

Українські захисники знищили кілька складів з боєприпасами ворога в тилу, на окупованих ним територіях, на одному з напрямків знищено 20 танків ворога. До Лисичанська окупаційне командування намагається провести світло з Луганська. В місті пошкоджено централізоване водопостачання, так само і в Сєвєродонецьку розбомблені мережі комунікацій — немає світла, води. За попередніми підрахунками, щоб відновити інфраструктуру двох міст потрібні сотні мільярдів гривень.

Як писав портал, куди росіяни спрямовують зусилля на Донбасі після захоплення Лисичанська. Фахівці британської розвідки наголосили, що на відміну від попередніх етапів війни, в російському війську досягли ефективної координації між Центральним угрупованням під керівництвом генерала-полковника Олександра Лапіна та Південним на чолі з генералом Сергієм Суровікіним. Просування росіян все ж має повільний темп, росія застосовує масовані обстріли артилерії та авіації, зрівнюючи з землею села та міста. Скоріш за все вона не мінятиме успішну для неї тактику знищення населених пунктів в Донецькій області, говорять фахівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини