Головна Новини Суспільство Війна з Росією Куди росіяни спрямовують зусилля на Донбасі після захоплення Лисичанська, — британська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди росіяни спрямовують зусилля на Донбасі після захоплення Лисичанська, — британська розвідка

Бої на Донбасі: в розвідці назвали наступне місто під прицілом окупантів

6 липня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Окупанти продовжать просування в Луганській та Донецькій областях. Наступною великою битвою може стати оборона Слов'янська. Про це розповіли в Міністерстві оборони Великобританії.

Куди росіяни спрямовують зусилля на Донбасі після захоплення Лисичанська, — британська розвідка

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Наразі окупанти перекинули свої підрозділи Східної та Західної груп військ на Ізюмський напрямок. Протягом останнього тижня росіяни просунулися ще на 5 кілометрів по дорозі E40.

За попередніми даними, російські війська Східної та Західної груп можуть перебувати на відстані за 16 км на північ від Слов’янська. На місто росія може направити й підрозділи Центральної та Південної груп. Тому є ймовірність, що це місце стане наступною гарячою точкою в битві за Донбас.

Фахівці наголосили, що на відміну від попередніх етапів війни, в російському війську досягли ефективної координації між Центральним угрупованням під керівництвом генерала-полковника Олександра Лапіна та Південним на чолі з генералом Сергієм Суровікіним.

Українські сили відійшли з Лисичанська та Сєвєродонецька на випрямлену лінію оборони, що більш вигідна для тактичних дій, говорять в розвідці. Однак завдяки обороні на Донбасі просування росіян все ж має повільний темп, росія застосовує масовані обстріли артилерії та авіації, зрівнюючи з землею села та міста. Скоріш за все росія не мінятиме успішну для неї тактику знищення населених пунктів в Донецькій області, говорять фахівці.

Як писав портал "Коментарі", окупаційна влада в окупованому АР Крим створює комісії з мобілізації та готує призов громадян до російської армії, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Про це повідомляють в представництві президента України в АР Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини