Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракета Storm Shadow може втратити ефективність: що вдалося росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракета Storm Shadow може втратити ефективність: що вдалося росіянам

По інформації The Times, росіяни захопили і вивчають ракету Storm Shadow

9 липня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:

Країна-агресор змогла роздобути боєголовку британської крилатої ракети Storm Shadow, і тепер вивчає її. Як інформує видання "Коментарі", про це пише видання "The Times".

Ракета Storm Shadow може втратити ефективність: що вдалося росіянам

Ракета Storm Shadow. Фото: з відкритих джерел

Журналісти розповідають, що російське державне агентство "РИА Новости" опублікувало відео, на якому нібито показано, як інженер оглядає неушкоджену боєголовку і описує її на камеру. Як зазначає видання, неушкоджена боєголовка могла бути отримана від ракети, яка вийшла з ладу або була збита.

На відео російський військовий інженер, вказуючи на сірий металевий предмет розміром з невеликий газовий балон, заявляє, що це проникаюча боєголовка ракети Storm Shadow, відомої також під французьким позначенням Scalp.

"Верхня частина – це ковпачок, потім первинний заряд, а потім основна боєголовка. Це необхідно для первинного пробиття перешкоди", — сказав росіянин, додавши, що завдяки ефекту кумулятивного заряду в ній утворюються отвори, в які проникає інерційна боєголовка, і відбувається вибух.

Як заявили російські пропагандисти, "вивчення ракети російськими фахівцями дасть змогу вжити контрзаходів щодо захисту від такої зброї, включно зі створенням укриттів із необхідними характеристиками".

Раніше заступник командувача Повітряно-космічними силами Росії генерал-лейтенант Андрій Семенов заявив, що РФ працює над "негайною розробкою методів і адаптацією систем ППО для протидії ракетним ударам противника, оскільки українські збройні сили все частіше використовують сучасну ракетну зброю виробництва країн НАТО".

Він навів як приклад Storm Shadow, заявивши, що вони "здатні потайки наближатися до цілі на мінімальній висоті з маневром обходу місцевості та виконувати точний захід на ціль, корегуючи свою траєкторію через супутникову навігаційну систему США та їхніх союзників".

Варто зазначити, що Storm Shadow – це крилата ракета, що запускається з літака, вперше була використана в бойових діях під час вторгнення до Іраку 2003 року. Вона має дальність понад 250 км і багатоступеневу боєголовку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ можуть зірвати наступи РФ: яке рішення мають ухвалити союзники.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини