Головна Новини Суспільство Війна з Росією Радянський Союз розпався, але не імперські претензії Росії - Каспаров
commentss НОВИНИ Всі новини

Радянський Союз розпався, але не імперські претензії Росії - Каспаров

У Заходу є вибір не між хорошим і поганим, а між поганим і не дуже. Розпад Російської держави – не ідеальний сценарій, але виживання Російської імперії було б гіршим, - Каспаров

27 січня 2023, 21:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров критикує путінський режим та засуджує вторгнення Росії в Україну. Каспаров розповів, що розпад Росії це не найкращий сценарій її майбутнього, проте гіршим було дати існувати й надалі Російській Імперії. Про це повідомляє портал "Коментарі"  з посиланням на німецьке видання BILD.

Радянський Союз розпався, але не імперські претензії Росії - Каспаров

Гросмейстер Гаррі Каспаров. Фото з відкритих джерел

Гаррі Каспаров народився в часи СРСР, а після його розпаду отримав громадянство РФ, проте з приходом до влади Путіна став втікачем і переховується в Хорватії. Відомий шахіст, який критикує режим Путіна дав інтерв’ю для німецького видання BILD, в якому розповів про майбутнє Росії. На думку гросмейстера Захід має перетворити Росію на "нормальну державу" позбавивши її імперських амбіцій.

"У Заходу є вибір не між хорошим і поганим, а між поганим і не дуже. Розпад Російської держави – не ідеальний сценарій, але виживання Російської імперії було б гіршим. У 1991 році Радянський Союз розпався, але не імперські претензії Росії. Тільки без цих претензій Росія може стати нормальною державою", — говорить Каспаров.

Шахіст вважає, що Захід має поставити свою мету у протистоянні проти Путіна.

"Майже 80 років тому на конференції в Касабланці союзники визначили мету війни: безумовну військову перемогу над нацистською Німеччиною. Тоді, у січні 1943 року, Сталінградська битва ще не завершилася, фашистська Італія ще воювала на боці держав Осі, тому умови були набагато складніші, ніж сьогодні. Захід має військову перевагу, йому варто лише наважитися визначити мету війни. Путін схожий на гравця в покер зі слабкою рукою, він постійно блефує: він знає, що набагато слабший у військовому плані, тому ядерні загрози продовжують надходити", — стверджує Гаррі Каспаров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Каспаров вказав на момент, коли впаде путінський режим.

Також "Коментарі" писали про обурення Кремля, адже представників Росії не надіслали запрошення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини