Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рада знизила вік призову на строкову військову службу
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада знизила вік призову на строкову військову службу

В Україні знизили вік призову на строкову військову службу з 27 до 25 років

30 травня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Верховна Рада ухвалила закон про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Документ загалом підтримали конституційною більшістю 304 нардепи. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Рада знизила вік призову на строкову військову службу

Строкова служба. Фото: з відкритих джерел

Урядовий законопроект №9281 ініціювало Міністерство оборони спільно із Збройними силами України. Вони пояснили, що під час дії правового режиму військового стану потреба у перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років відсутня. Ця ініціатива узгоджена з іншими урядовими та структурами безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламент підтримав (поки що в першому читанні) урядовий законопроект №8401, яким з 1 липня скасовується "2% податку ФОП", пільги зі сплати податків для 1-ї та 2-ї груп підприємців, поновлюються проведення документальних перевірок та штрафи на порушення використання касових апаратів (РРО). Як уточнив нардеп Ярослав Железняк, ухвалення цього законопроекту було однією з умов програми з МВФ. Як оцінюєте це рішення? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – засновник групи ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, найманці якого вийшли з Бахмута через величезні втрати, підриває режим Путіна через образу, що не отримав нагороду "за Бахмут". Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Тим часом російський опозиційний політик Дмитро Гудков запевняє, що Путіну навіть вигідний Пригожин, який періодично жорстко критикує керівництво Міноборони РФ. Яка позиція ближча до істини – і чому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правда вам не нужна

31 травня 2023, 04:14

Мне все равно на ваш призов кто зацепит меня или семью убью любого без исключения!!! всех депутатов вместе с порошенко и зеленским нужно отправить вслед за рускораблем.


Новини