Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рада Європи заявила, що українським біженцям приділяється більше уваги, ніж іншим
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада Європи заявила, що українським біженцям приділяється більше уваги, ніж іншим

Відмінності у підтримці біженців: Європейська комісія закликає до рівності

20 червня 2024, 16:37
Поділіться публікацією:

Як повідомляє Reuters, провідна європейська правозахисна група заявляє про нерівноцінний підхід до українських біженців порівняно з іншими, хто втік від воєн і надзвичайних ситуацій. Антирасистська комісія Ради Європи закликала держави-члени підтримувати всіх біженців без дискримінації та упередженості.

Рада Європи заявила, що українським біженцям приділяється більше уваги, ніж іншим

До українських біженців ставляться краще, ніж до інших переміщених осіб

З початком повномасштабного конфлікту в Україні Європа демонструвала "гідні захоплення зусилля" щодо підтримки українців, наголосила комісія. Однак, як зазначає організація, ці зусилля іноді здаються зосередженими не на всіх.

Комісія особливо наголосила, що ставлення до українських біженців у різних країнах Європи може змінюватись залежно від їхньої етнічної приналежності, що породжує додаткові проблеми в інтеграції та соціальному визнанні.

Правозахисники наголошують, що рівне поводження з біженцями — не просто питання моралі, а й зобов'язання перед міжнародним правом, яке зобов'язує держави надавати рівний захист та підтримку всім, хто цього потребує.

"Новою нормою має стати прийом усіх людей звідусіль, як приймали українців", — підкреслив на прес-конференції виконавчий секретар ЄКРН Йохан Фрістедт.

Комісія закликає держави активізувати зусилля щодо інтеграції біженців, приділяючи особливу увагу найбільш уразливим категоріям, а також розробити та реалізувати комплексні програми підтримки, які будуть орієнтовані на довгостроковий та сталий розвиток кожного біженця у новій країні.

Нагадаємо, що кілька провідних німецьких політиків наполягають на необхідності обмежити соціальні виплати для українських біженців у Німеччині, посилаючись на те, що нинішню ситуацію дедалі важче пояснити виборцям. Про це пише The Guardian.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини