Головна Новини Суспільство Війна з Росією ПВК «Вагнер» проводить міжнародну кампанію для залучення добровольців
commentss НОВИНИ Всі новини

ПВК «Вагнер» проводить міжнародну кампанію для залучення добровольців

Російська приватна компанія "Вагнер" намагається залучити до своєї організації людей з різних країн світу.

31 травня 2023, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після значних втрат в Україні російські найманці почали активно використовувати американські соціальні мережі, щоб залучити до своїх лав новобранців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

ПВК «Вагнер» проводить міжнародну кампанію для залучення добровольців

"Вагнер" проводить міжнародну кампанію у соцмережах. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними британської дослідницької групи Logically, яка займається дезінформацією, ПВК "Вагнер" використовує соцмережі Twitter і Facebook для вербування операторів дронів, медиків та іншого персоналу для допомоги у війні проти України.

Logically знайшли щонайменше 60 дописів десятками різних мов, включно з іспанською, французькою та в’єтнамською, які закликали вступити до групи "Вагнера" та отримувати зарплату 2800 євро, а також мати пільги та додаткові бонусні виплати.

Дослідники пов’язали дописи в американських соцмережах з постами у Telegram та VK і дійшли висновку, що вони використовують точно такі ж формулювання. Окрім того, принаймні два номери були вказаних у публікаціях були пов’язані з ПВК "Вагнер".

Повідомлення, які закликають до насильства та пропаганда російських нападів на Україну в Twitter і Facebook ймовірно є порушенням умов, а соцмережі мали блокувати такі дописи. Видання Politico стверджує, що Twitter відповів на запит щодо цієї ситуації емодзі какашки. Минулого тижня компанія вийшла з Хартії Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією. Компанія Meta, який належить Facebook вказали, що ПВК "Вагнер" є небезпечною організацією, тому вона не може бути присутня у цій соцмережі. Представники Facebook повідомили, що видаляють повідомлення, які схвалюють діяльність і підтримку вагнерівців.

Наразі з 60 досліджених повідомлень Facebook видалив два, а 58 досі залишаються активними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пригожин різко критикує Міноборони РФ через атаку дронів по Москві.

Також "Коментарі" писали, що ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини