Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіну вже не потрібна нова версія СРСР: глава РНБО назвав новий план Кремля для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну вже не потрібна нова версія СРСР: глава РНБО назвав новий план Кремля для України

Секретар РНБО Литвиненко вважає, що росіяни хочуть стерти Україну з лиця землі

22 квітня 2024, 15:42 comments4531
Поділіться публікацією:

Помилково вважати, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України, щоб у результаті об'єднатися з українським народом для створення нової версії СРСР. Кремль прагне знищити нашу країну через "загибель сотень тисяч та страждання мільйонів". Це єдина мета Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко.

Путіну вже не потрібна нова версія СРСР: глава РНБО назвав новий план Кремля для України

Олександр Литвиненко. Фото з відкритих джерел

Глава РНБО зазначив, що людських, матеріальних та фінансових ресурсів для війни з Росією має вистачити, оскільки йдеться про фізичне виживання країни.

"Важливо усвідомити, що наші війська сьогодні борються не лише за Крим чи Донбас. Вони насамперед воюють за Київ, Дніпро, Запоріжжя, Вінницю, Львів. За те, щоб наші міста не перетворилися на Бахмут, Авдіївку чи Роботино, які стерті з лиця землі", — сказав Олександр Литвиненко.

За його словами, росіяни планують не "СРСР 2.0, а Бучу в масштабах усієї України". Тому держава не має іншого варіанту, окрім як забезпечити собі виживання та розвиток. Водночас, голова РНБО уточнив, що такої України, яка була до 24 лютого 2022 року, більше ніколи не буде — "катастрофа, яку завдали нам росіяни, гартують нову Україну".

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський звільнив 26 березня Олексія Данилова з посади секретаря РНБО. На це місце призначено тепер уже екс-главу Зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. Про що говорять ці кадрові рішення, на що чекати далі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яким був план РФ: чому тема з переговорами провалилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини