Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіна закликають звільнити Шойгу та оголосити мобілізацію: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна закликають звільнити Шойгу та оголосити мобілізацію: подробиці

У спецслужбах РФ виступають за агресивніше ведення війни проти України

21 серпня 2023, 07:37 comments3656
Поділіться публікацією:

Частина людей у російських спецслужбах активно агітує російського диктатора Володимира Путіна погодитися з рішенням про те, щоб відправити у відставку міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова, поставивши на їхні місця більш жорсткіших людей, після чого перейти до більш агресивного ведення війни. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Путіна закликають звільнити Шойгу та оголосити мобілізацію: подробиці

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що в очах багатьох представників російських еліт Путін перестав існувати як сильний лідер, який не буде миритися навіть з натяками на заколоти чи хвилювання всередині країни. Тим більше, під час війни. Але те, як Путін показав себе під час заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина для багатьох стало сигналом, що диктатор не готовий приймати радикальні та часом жорсткі рішення.

Зазначається, що серед окупаційних силовиків досі звучать закиди на адресу російського командування, яке вважають винним у провалах російської армії на фронті та нездатності досягти вагомих успіхів на війні проти України. Саме тому багато представників російських еліт дивуються і запитують, чому Сергій Шойгу і Валерій Герасимов все ще залишаються на своїх посадах.

Видання, посилаючись на два джерела, зазначає, що спроба Пригожина провести заколот мала певну підтримку в ключових органах держбезпеки РФ. Ті люди, які виступають за кадрові зміни до Міноборони РФ, виступають за те, щоб оголосити в Росії військовий стан і розпочати повномасштабну мобілізацію. Але, як свідчать нещодавні дії Кремля, поки що Путін більше налаштований на те, щоб розправлятися з тими, хто активно критикує Шойгу та Герасимова.

Читайте також на порталі "Коментарі" – яку багатоходівку задумав Ердоган із Путіним – чи є ще шанс відновити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини