Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіна вмовляли закінчити війну нічиєю – чого боїться диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна вмовляли закінчити війну нічиєю – чого боїться диктатор

У Путіна зараз купа внутрішніх проблем, у тому числі й у відносинах із його елітою

7 серпня 2023, 10:00 comments2104
Поділіться публікацією:

Іноді в ЗМІ з'являється інсайдерська інформація про те, що російський диктатор Путін продовжуватиме війну проти України, бо має ще величезний мобілізаційний ресурс. Ще одним чинником є те, що у Кремлі розраховують на зміну влади у США у 2024 році та зменшення західної підтримки України. Але чи були розмови з Путіним про те, щоб за умов умовної "нічиєї" вже зараз завершити війну? Що може стати сильним ударом по диктатору, підкосивши його впевненість у перемозі? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Путіна вмовляли закінчити війну нічиєю – чого боїться диктатор

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Президент РФ боїться втратити владу

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський у Телеграм зазначив, що з Путіним вели розмову про те, щоб припинити війну, коли Росія не терпить фіаско, але й не досягає всіх поставлених цілей перед початком так званої "СВО". Диктатор цю пропозицію відкинув.

"Опублікували скандальні матеріали так званої групи Second Track, яка на чолі з відомим агентом впливу Росії Томом Гремом намагалася в неформальній бесіді домовитися з Путіним про завершення війни в Україні. Диктатору пропонували "почесну нічию", яка передбачала, що більшість окупованих територій залишаються у складі країни-агресорки, а Росія припиняє вогонь", – зазначив Піонтовський.

За його словами, як виявилося, на "почесну нічию" господар Кремля не погоджується. Але якщо взяти до уваги оточення Путіна, то воно якраз таки підтримує такий варіант. Але Путін проти, бо розуміє, що у такому разі він довго на посаді президента вже не пробуде.

У росіян вже багато питань щодо сили Чорноморського флоту та взагалі російської армії

Політолог та політтехнолог Тарас Загородній в ефірі телеканалу "FREEДОМ" висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін дуже болісно переживає удари по кораблям Чорноморського флоту. Крім цього, атаки на російські кораблі, як, наприклад, удар по великому десантному кораблю "Оленегорский горняк" або танкеру "Сіг" підкошують імідж російського президента Володимира Путіна в очах росіян.

"Коли тягнуть десантний корабель дві години в акваторії Новоросійська, який накренився, викликає багато запитань з приводу сили Чорноморського флоту і взагалі російської армії. Звичайно, це підточує довіру до Путіна, невдоволення військових, які розуміють безвихідь і що такими темпами у Росії взагалі скоро боєздатної армії буде недостатньо, щоб захищати російські рубежі. Це хитає і безпосередньо Путіна", – наголосив експерт.

Він додає, вся річ у тому, що свою обіцянку, дану росіянам, Путін не дотримав. Президент РФ запевняв, що безпека в обмін на свободу – гарантована. Але тепер виявилось, що немає ні свободи, ні безпеки. Росія продемонструвала свою нездатність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що робить ставку Путін – чи Кремль може погодитися на справедливий світ в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини