Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіна пропонують судити заочно: Україна внесла пропозицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна пропонують судити заочно: Україна внесла пропозицію

Генпрокурор України Костін закликав судити диктатора заочно

23 березня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Верхівка Кремля, яка здебільшого складається з військових злочинців, має постати перед судом через вторгнення в Україну, навіть якщо Путіна і компанію не можуть заарештувати і доставити до суду особисто. Запланований суд щодо злочину агресії має проводити заочні засідання. Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Путіна пропонують судити заочно: Україна внесла пропозицію

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Генпрокурор дав інтерв'ю Reuters після зустрічі з головним прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

Зазначимо, що хоча МКС може переслідувати військові злочини, злочини проти людяності та геноцид в Україні, він не може переслідувати злочин агресії через юридичні обмеження.

З огляду на це зростає міжнародна підтримка створення спеціального трибуналу, який переслідував би російських лідерів за саме вторгнення в Україну. Костін заявив, що спеціальний трибунал має переслідувати "вище політичне та військове керівництво, включаючи Путіна, за злочин агресії".

"Я вважаю, що воно (Ред. — судочинство) може бути заочно, тому що важливо досягти справедливості за міжнародні злочини, навіть якщо винуватців немає на лаві підсудних", — заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — топ-темою залишається рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт російського президента Путіна. За словами українського лідера Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? Що тепер робити Китаю, який зміцнює зв'язок з Росією? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини