Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін зробив заяву про Україну та російську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив заяву про Україну та російську мову

Глава Російської Федерації знову почав розповсюджувати пропаганду про "знищення російської мови"

4 жовтня 2023, 20:59 comments11415
Поділіться публікацією:

Під час спілкування з фіналістами конкурсу "Учитель року", глава РФ Володимир Путін не втримався від заяви про Україну. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін зробив заяву про Україну та російську мову

Путін

За словами російського диктатора, який розв'язав війну проти України, російська культура, мова та література "винищувалися в нових регіонах РФ, коли вони були частиною України".

Цікаво відзначити, що, говорячи про ситуацію всередині Російської Федерації, диктатор наголосив на важливості вивчення мігрантами саме російської мови, а не мов приїжджих. На думку Путіна, пишуть росЗМІ, таким чином будуть створені умови для взаємного порозуміння між населення РФ і мігрантами, а також зглагоджування конфліктів між ними.

Нагадаємо, що в Російській Федерації, де, за різними оцінками, проживає від 2 до 20 мільйонів українців чи громадян українського походження за останні роки російською владою не відкрито жодної української школи.

Крім цього, у РФ йде планомірна політика згортання вивчення мов корінних народів Росії. Зокрема, ця політика торкнулася одного з найчисленніших після росіян та українців етносів — поволзьких татар, які налічують до 5 мільйонів людей у РФ та компактно проживають у республіці Татарстан. У тутешніх школах татарську мову з обов'язкових предметів переведено до факультативів, що, ймовірно, сприятиме зменшенню її вивчення та подальшій русифікації татар.

Тим часом, у Росії заявили про нові територіальні претензії. Росія хоче повернути собі втрачені сто років тому території Російської імперії. 

В одній із країн ЄС різко впала підтримка українських біженців. Попереднє опитування у травні показало, що 73% жителів були згодні, щоб Естонія надала прихисток українцям.

А експерти розповіли, у чому полягають путінські плани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини