Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін зробив цинічну заяву про удари по енергетиці України: говорить про гуманність
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив цинічну заяву про удари по енергетиці України: говорить про гуманність

Диктатор запевняє, що удари по енергетичних об'єктах нібито пов'язані з "вирішенням одного із завдань"

12 квітня 2024, 07:20
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін висловився про терористичні атаки своїх солдатів на енергетичні об'єкти України. Як передає портал "Коментарі", свою заяву господар Кремля зробив під час зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Путін зробив цинічну заяву про удари по енергетиці України: говорить про гуманність

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Володимир Путін заявив, що удари по енергетичних об'єктах нібито пов'язані з "вирішенням одного із завдань, які РФ перед собою ставила".

"Це – демілітаризація. Ми перш за все виходимо з того, що ми таким чином впливаємо на оборонно-промисловий комплекс України, причому безпосередньо", — додав російський диктатор.

При цьому Володимир Путін розповів, що обстріл "став відповіддю" на українські удари по "російським енергооб'єктам".

"Ми навіть, виходячи з гуманітарних міркувань, узимку не завдавали жодних ударів. Маю на увазі, що не хотіли залишити без енергопостачання соціальні установи, лікарні тощо", — нафантазував глава Кремля.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна пережила в ніч на 11 квітня черговий масований ракетно-дроновий удар з боку РФ, яка цілеспрямовано била по об'єктах критичної енергоінфраструктури. За словами президента Володимира Зеленського, агресор випустив понад 40 ракет та близько 40 ударних дронів. Глава держави вкотре закликав наших закордонних партнерів надати Україні допомогу ППО та іншою оборонною підтримкою, а не заплющувати очі на те, що відбувається, не влаштовувати довгі дискусії. З аналогічним закликом звернувся до європейців головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, присоромивши Євросоюз, який робить недостатньо для захисту України від російських атак. Є багато питань і до США, які більше півроку не здатні прийняти рішення про допомогу Україні. Причому критика звучить як на адресу Білого дому, так і на адресу Конгресу, де стараннями трампістського крила Республіканської партії блокується ухвалення законопроекту про зовнішню допомогу. Що відбувається із Заходом? Чому одні країни демонструють активну підтримку України (ті ж Великобританія, Франція, балтійські держави), а інші, які раніше обіцяли допомагати, поводяться, м'яко кажучи, дивно (ті ж США чи Німеччина, де досі не наважилися передати нам далекобійні ракети Taurus)? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини