Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін знайшов виправдання щодо застосування ядерної зброї: чи зупиниться тепер Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знайшов виправдання щодо застосування ядерної зброї: чи зупиниться тепер Захід

Аналітики ISW, як і раніше, вважають, що нового витка ескалації не буде

22 червня 2024, 07:17 comments4815
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю. Але це зупинить країни Заходу у боротьбі остаточну перемогу над російським вторгненням. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін знайшов виправдання щодо застосування ядерної зброї: чи зупиниться тепер Захід

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що Путін продовжує озвучувати ядерні погрози у рамках своєї інформаційної кампанії. Вона спрямована на перешкоджання країнами Заходу подальшої підтримки України та підрив зусиль міжнародної спільноти щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги у загарбницькій війні Росії проти України.

Зокрема, йдеться у звіті, під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками 21 червня Путін заявив, що Росія планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як "гарантію стратегічного стримування" та підтримки балансу сил у світі. Диктатор зазначив, що Росія також працює над збільшенням свого типового бойового потенціалу та оборонного промислового виробництва.

Під час прес-конференції у В'єтнамі 20 червня Путін заявив, що Росія розглядає можливість "зниження порога" застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині і що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до "кінця державності Росії".

"Путін, ймовірно, помилково прирівняв поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на "винятковий випадок", коли ядерна доктрина РФ, що діє, дозволить застосування ядерної зброї", — йдеться у звіті ISW.

Аналітики Інституту вивчення війни також вважають, що заява Путіна від 21 червня є продовженням його недавньої інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу щодо вироблення спільної стратегічної мети – рішучої перемоги над російським вторгненням, яке, за задумом Заходу, мало б стати кінцевою метою війни в Україні.

"Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які ухвалюють рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним та звичайним засобам стримування", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін може застосувати ядерну зброю: у РНБО зробили заяву, що насторожує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини