Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін зганьбився фейковою цитатою Бісмарка
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зганьбився фейковою цитатою Бісмарка

Але цитата Путіна зовсім не належить видатному політику.

14 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Господар Кремля   Володимир Путін  зганьбивсь, процитувавши  фейкову  цитату про війну, яку "приписав" Отто фон Бісмарку.

Путін зганьбився фейковою цитатою Бісмарка

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Сьогодні, під час  проведення  "прямої лінії"  президент РФ захотів  "блиснути  розумом", процитувавши ніби слова  Бісмарка. Представники електорату  гучно аплодували, але цитата виявилась  фейковою.

"Війни виграють шкільні вчителі та священник", -  сказав російський диктатор, і приписав ці слова  Бісмарку.

Як виявилось, цей  вислів належить  професору географії з Лейпцига Оскару  Пешелю і  датований  17 липня 1866 року. Ці слова науковець   додав до  написаної статті "Уроки новітньої військової історії" в журналі Auslandes.

"Ми щойно сказали, що сама народна освіта вирішує результат війн. Тепер ми хочемо показати, що коли пруссаки перемогли австрійців, це була перемога прусських вчителів над австрійськими вчителями", — такою є  оригінальна цитата Пешеля.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що важливо зрозуміти Україні та Заходу після заяв ПутінаПрес-конференція та "пряма лінія з народом" російського диктатора Володимира Путіна, які він вирішив провести 14 грудня, поєднавши з новими обстрілами України, не обійшлася без питань про війну та мир. Путін не зумів дати на них чіткої відповіді, а також ігнорував незручні питання, що періодично з'являлися на екрані.

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко вважає, що відбувалася пропагандистська, а зараз ще й передвиборна вистава. На його думку, якихось сенсаційних та знакових заяв на цьому пропагандистському шоу не пролунало.

Володимир Фесенко акцентує, що підготовка цього шоу показала – відносна більшість росіян таки хоче миру.
 

 
 

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини