Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін збільшив чисельність армії до 2,2 млн осіб: на Заході назвали дві причини рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін збільшив чисельність армії до 2,2 млн осіб: на Заході назвали дві причини рішення

В естонській розвідці назвали причини збільшення чисельності армії Росії до 2,2 мільйонів осіб

9 грудня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Збільшення чисельності армії Росії до 2,2 млн осіб говорить про те, що Кремль хоче "привести ситуацію у відповідність до реальності". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив глава розвідки Естонії Антс Ківісельг, повідомляє "ERR".

Путін збільшив чисельність армії до 2,2 млн осіб: на Заході назвали дві причини рішення

Антс Ківісельг. Фото: із відкритих джерел

У розвідці Естонії зазначили, що указ російського диктатора Володимира Путіна про розширення чисельності збройних сил може мати під собою дві причини.

Антс Ківісельг зазначив, що, за офіційними заявами РФ, збільшення армії відбувається за рахунок контрактників, а це означає, що більше призовників безпосередньо не набирається.

"Проте в Інституті військових досліджень відобразили свою думку, що це скоріше нинішня чисельність збройних сил РФ і цим указом вони просто намагаються привести ситуацію у відповідність до реальності", — сказав Ківісельг.

Військовий заявив, що одночасно не можна виключати, що росіяни збільшуватимуть чисельність армії найближчими роками.

"Говорилося, що в нашому регіоні буде відтворено Московський і Ленінградський військові округи, що найбільше сприятиме збільшенню чисельності особового складу. Ймовірно, збільшення чисельності особового складу в цілому і також біля наших кордонів", — заявив він.

Розвідник нагадав про збільшення оборонних витрат РФ на 2024 рік, що продовжує демонструвати агресивні наміри Москви щодо продовження війни проти України та конфронтації із Заходом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Антс Ківісельг вважає, що Росія найближчими кількома тижнями посилить наступальні дії проти України, незважаючи на значні втрати, про що свідчить перегрупування загарбників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини