Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін втратив одного з головних "козирів" у війні, - CNN
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін втратив одного з головних "козирів" у війні, - CNN

Володимир Путін сподівався активно використовувати газовий шантаж проти Європи, вимагаючи послаблення, а то й скасування санкцій.

16 січня 2023, 12:40 comments3097
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін не зумів скористатися тим, що Європа замерзне цієї зими через брак енергоресурсів і тоді Україна опиниться віч-на-віч перед російською агресією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

Путін втратив одного з головних "козирів" у війні, - CNN

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Видання звертає увагу, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну одне з головних питань, яке непокоїло лідерів Європи, чи вирішиться Кремль на те, щоб повністю відмовитися від транспортування газу до ЄС. План Путіна був простий — він сподівався, що як тільки він на повну силу запустить газовий шантаж, то в Європі розпочнуться протести, люди вийдуть на вулиці, вимагаючи послаблення антиросійських санкцій.                                                         

Аналітики зазначають, що Путін до останнього сподівався використати енергетичну зброю насамперед проти Європи.

"Росія розраховувала, що зимові морози приведуть до тями Європу і переконають громадськість по всьому континенту в тому, що підтримка України не варта болю в їхньому гаманці", — пояснив старший науковий співробітник аналітичного центру Chatham House Кейр Джайлс.

Видання зазначає, що на боці Європи та України опинилася погода. Порівняно тепла зима зірвала плани Кремля, оскільки погода у Європі більше нагадує осінь, а не зиму. Це дозволило скоротити споживання газу, що позбавило Путіна одного з головних "козирів".                  

Читайте також на порталі "Коментарі" — падіння ракети у Дніпрі: про що свідчить провокація Олексія Арестовича – як має відреагувати влада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини