Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін відчайдушно шукає вихід із війни – навіщо погрожує ядерною зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відчайдушно шукає вихід із війни – навіщо погрожує ядерною зброєю

Путін готовий завершити війну проти України, але не готовий йти з тих територій, які окупували війська РФ

12 жовтня 2022, 17:15 comments1449
Поділіться публікацією:








Війна в Україні затягується, Росія зазнає поразки на полі бою, підтвердженням чого є визнання російськими ЗМІ того, що російські війська зовсім не просуваються вперед, намагаючись лише оборонятися. Водночас ЗСУ продовжують просування, підтвердженням чого є те, що українські захисники практично кожен день звільняють дедалі нові населені пункти. Видання "Коментарі" розбиралося, чому в цій ситуації Путін програє? Чому йому відмовляють у переговорах не лише український президент, а й президент США? І навіщо час від часу Кремль запускає тезу про застосування ядерної зброї?

Путін відчайдушно шукає вихід із війни – навіщо погрожує ядерною зброєю

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путін втратив свій шанс домовитися

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що саме зараз Путін відчайдушно шукає вихід із війни. Підтвердженням чого є те, що кожен день із вуст російських високопосадовців звучить слово "переговори".

За словами Олексія Арестовича, Росія сьогодні зіткнулася з величезною кількістю проблем, причому не лише в економічній сфері, а й у військовій, соціальній. Тому росіянам потрібні переговори для перепочинку. На цих переговорах російські переговорники прогнозовано запевнятимуть, що готові припинити вогонь.

"Ні Україна, ні Захід не підуть на це. Всупереч надіям Путіна, Захід обрав цінності та довгострокове планування замість короткочасного комфорту. РФ у слабкій позиції. І у світі це розуміють. У сильній позиції не клянчать переговори. Путін упустив свій шанс домовитися", – зазначив Арестович.

Путін хоче анексувати нові українські території

Водночас відомий український журналіст, публіцист, політичний експерт Віталій Портніков вважає, що незважаючи на те, що війна в Україні триває, Путін вже зазнав політичної поразки у своїй боротьбі з Україною та цивілізованим світом.

"Наразі Путін зазнає військової поразки, бо його військам не вдається просунутися для окупації нових українських територій. Більше того, вони змушені навіть залишати населені пункти, які раніше були окуповані після лютого 2022 року. І ця тенденція може зберігатись. Але Путін не визнає самого факту поразки і впевнений, що тривалий конфлікт з Україною допоможе йому врешті-решт поставити крапку на існуванні ненависної сусідньої країни і приєднати Україну областями до Російської Федерації", – зазначив експерт.

Віталій Портніков наголошує, що перший етап цієї повзучої анексії вже відбувся. Путін вирішив, що чотири українські регіони мають бути анексовані Російською Федерацією. Тепер Росія перебуває на новому етапі – Путін хоче анексувати нові українські території. Ось тільки Росія не має ні людського ресурсу, ні військової техніки для подальшої анексії. Більше того, Росія може виявитися неспроможною утримати регіони, які Кремль окупував, починаючи з 2014 року.

"Страх втратити раніше окуповані території тепер пов'язується навіть із Кримом, який був перетворений Росією на плацдарм для подальшої окупації південних областей України, плацдарм для дестабілізації ситуації у всьому Чорноморському регіоні. Все це ставить Путіна та його найближче оточення у складну ситуацію, коли з одного боку треба припиняти війну, щоб не прийти до нових територіальних втрат на окупованих територіях. А з іншого боку, не можна проводити переговори, тому що Росія не хоче відмовлятися від своїх територіальних втрат", – зазначає Портніков.

Він додає, крім цього, немає можливості втілювати в життя нові фази анексії території в Україні. Саме тому Путін часом запускає тези про можливе використання ядерної зброї. Путін хоче просто вдарити "шахівницею" ворога по голові і абсолютно не розуміє, як іншим способом він може виграти війну, яка для нього вже стала екзистенційною.

Читайте також на порталі "Коментарі" – мирні переговори між Києвом та Москвою у глибокому ступорі: що має статися, щоб вони поновилися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини