Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін відчайдушно шукає можливості для продовження війни: на який крок пішов
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відчайдушно шукає можливості для продовження війни: на який крок пішов

Путіну дуже потрібен людський ресурс для продовження війни в Україні

сьогодні, 10:59
Поділіться публікацією:

Широко розійшлась інформація про можливість втручання солдат Північної Кореї у війну. Це, каже політолог Віктор Андрусів, є серйозний фактор, який змінює багато. Втім, експерт все ж радить не поспішати з висновками.

Путін відчайдушно шукає можливості для продовження війни: на який крок пішов

Володимир Путін

За його словами, армія КНДР за різними даними має біля 1 млн солдат.

"Враховуючи, що і в нас і в орків людський ресурс зараз найбільший виклик — це може серйозно переламати ситуацію. Але потрібно пам'ятати, що керівництво КНДР — параноїки, які всі ресурси готують для відбиття агресії Південної Кореї. Вони вже двічі приводили в готовність свої війська за останній місяць. Параноїки не можуть дозволити собі ослаблення своєї армії, це психологічно складно", — говорить Андрусів.

Окрім того, каже експерт, щодо інженерних військ, то уже від 3-5 тисяч північних корейців задіяні в допомозі РФ.

"Очевидно, їх прислали разом з ракетами. Скоріше за все, мова може йти про поповнення цих сил, ротацію. Щодо можливого заміщення російських тилових частин корейськими, для того, щоб відправити на фронт — це не логічно, оскільки в тилових частинах служать російські строковики, яких відправляти не будуть", — вважає Андрусів.

При цьому експерт переконаний, що поява на фронті регулярної армії КНДР серйозно міняє політичну ситуацію навколо війни. Фактично, мова йде про вступ у війну нової держави. Це поставить питання про зміну нашої підтримки перед партнерами і їх роль у війні, вважає політолог.

"В цілому я поки слабо вірю в можливість задіяння регулярної армії КНДР, але навіть якщо це відбудеться, я думаю катастрофи не станеться. По-перше, я б не переоцінювати її боєздатність. Для розуміння військовий бюджет КНДР біля 4 млрд доларів. При такій великій армії це просто мізер. Це означає, що більшою мірою це бутафорна армія, і що типово для диктатур купа фейків на паперах. По-друге, війна змінилась. Дрони і нові технології це не те, до чого готували корейців. І перепідготовка займе час. По- третє, це точно призведе до нової відповіді партнерів", — говорить Андрусів.

За його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін відчайдушно шукає сили для продовження війни, а отже він на межі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, є думка із приводу того, що солдати КНДР прийматимуть участь у боях в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини