Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін тихенько плаче в куточку. Названа кількість українців, які вірять в перемогу над Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін тихенько плаче в куточку. Названа кількість українців, які вірять в перемогу над Росією

Росіянам не вдається залякати українців нічим. Як свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», більшість українців вірять в те, що Україна переможе РФ, передає портал «Коментарі»

19 лютого 2024, 18:49
Поділіться публікацією:

За даними опитування 85% українців в цілому впевнені, що Україна зможе відбити напад РФ, лише 15% не впевнені у цьому. При цьому більшість українців вважають, що складовою перемоги є надання міжнародної допомоги. Так, лише 19% опитаних вважають, що перемогти можна і без неї, відповідно 79% не впевнені, що без західної допомоги вдасться отримати перемогу над Росією.

Путін тихенько плаче в куточку. Названа кількість українців, які вірять в перемогу над Росією

Українці вірять в перемогу

"Загальний відсоток переконаних у перемозі суттєво не змінився, але за півроку знизився відсоток тих, хто був у цьому абсолютно впевнений: у червні абсолютна певність щодо перемоги була у 71% українців, наразі — у 42%. Водночас зріс відсоток тих, хто не вірить в перемогу (з 3% у червні минулого року до 15% зараз)"
, — йдеться у результатах опитування.

Соціологи підкреслюють, що абсолютно впевненими в перемозі України є старші люди, а також ті, чиї родичі воюють на фронті. В опитуванні йдеться, що серед 18-35-річних українців абсолютно впевнені у перемозі лише 31%, та от серед респондентів віком 51+ таких 50%.

Також українці розповіли, коли на їх думку Україна переможе. Так, 31% опитаних вважають, що для перемоги над Росією Україні знадобиться півроку чи менше. Проте 39% говорять, що для перемоги потрібно більше року. Така позиція стала загалом більш поширеною порівняно з червнем 2023 (тоді так вважали 25%).

При цьому молоді українці у віці 18-35 років вважають, що для перемоги знадобиться більше року, а от респонденти віком 36-50 або 51 і старше переконані, що подолати РФ можна швидше.

"Мешканці східних областей найменш упевнені в конкретних часових рамках перемоги: серед східного регіону 38% опитаних не змогли відповісти, коли чекати перемогу, у той час як в інших регіонах частка такої відповіді була не більше чверті"
, — говориться в опитуванні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, чи має Україна шанс виграти війну "на виснаження".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

20 лютого 2024, 00:02

цікаво було б подивитися на статистику віруючих у те, що рак може свистіти.


Новини