Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має Україна шанс виграти війну "на виснаження": ЗМІ дізналися ключовий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Україна шанс виграти війну "на виснаження": ЗМІ дізналися ключовий нюанс

Українським захисникам потрібно готуватися до того, щоб виснажувати російські сили ще два роки, але зробити це без допомоги союзників буде дуже складно

16 лютого 2024, 12:40
Поділіться публікацією:

Країна-агресор виготовляє приблизно 4500 бронемашин на рік для своїх 470-тисячних сил вторгнення в Україну, свідчить нове дослідження, проведене Королівським інститутом об'єднаних служб у Лондоні. За даними аналітиків RUSI, 80% цієї техніки — стара, знята зі зберігання та відремонтована, і запаси Росії рано чи пізно закінчаться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Чи має Україна шанс виграти війну "на виснаження": ЗМІ дізналися ключовий нюанс

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, враховуючи ситуацію, що склалася, українські війська повинні протриматися і виснажувати російські сили ще два роки, але зробити це без допомоги союзників буде дуже складно.

"Кількість систем, що знаходяться на зберіганні, означає, що, хоча Росія зможе підтримувати стабільний обсяг виробництва до 2024 року, до 2025 року вона почне виявляти, що транспортні засоби вимагають глибшого ремонту. До 2026 року більша частина наявних запасів буде вичерпана", — затверджують аналітики RUSI.

Висновки RUSI узгоджуються із висновками нещодавнього звіту міністерства оборони Естонії. Крім того, аналітики з відкритих джерел, які вивчають супутникові знімки для підрахунку діючих, знищених та перебувають на зберіганні одиниць бронетехніки, фіксують тенденції, що вказують на те, що російські запаси вичерпаються у 2025 чи 2026 році.

"Звичайно, Росія може направити більше ресурсів на виробництво нової техніки, але виробництво з нуля набагато більш трудомістке та ресурсозатратне. Для росіян суттєве поліпшення якості продукції в умовах міжнародних санкцій, швидше за все, нереально навіть у середньостроковій перспективі, зазначали у міністерстві оборони Естонії", — йдеться у публікації.

У зв'язку з цим аналітики приходять до висновку, що в короткостроковій перспективі російський ВПК, швидше за все, не зможе істотно розширити виробництво нової бронетехніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три країни ЄС заблокували рішення щодо закупівлі боєприпасів для України поза блоком: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини