Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін сильно поспішає: стало відомо, на скільки Росія за місяць збільшила свою армію
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін сильно поспішає: стало відомо, на скільки Росія за місяць збільшила свою армію

За інформацією ЗМІ, Росія за місяць збільшила своє військо ще на 40 тисяч

4 травня 2024, 08:55 comments1431
Поділіться публікацією:

Українська розвідка оновила дані щодо кількості сухопутного складу російських військ, які безпосередньо залучені до війни, йдеться про 514 тисяч людей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Economist заявив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Путін сильно поспішає: стало відомо, на скільки Росія за місяць збільшила свою армію

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Заступник голови ГУР додав, що угруповання РФ на північ від Харкова становить 35 тисяч осіб із планом розширення до 50-70 тисяч. Також ворог планує створити резерв у 15-20 тисяч, який перебуватиме у далекому тилу і може бути використаний на потрібному напрямку.

Водночас видання Defense Express наголосило, що головним у цьому є темпи збільшення кількості загарбників. Майже місяць тому Скібіцький заявив, що кількість сухопутної компоненти противника складає 474 тисяч, тому можна сказати, що за місяць приріст склав 40 тисяч. 

"А якщо брати старіші дані, то на кінець 2023 року мова йшла про 450-460 тисяч. Тобто за перші п'ять місяців 2024 року загальна кількість російської сухопутної компоненти, яка безпосередньо залучена до війни, збільшилась на 54-64 тисячі осіб", — зазначили у матеріалі.

У свою чергу, за даними Генштабу ЗСУ, протягом квітня втрати армії РФ у живій силі склали приблизно 27 тисяч осіб, а з початку року ця цифра склала 84 тисячі. З урахуванням цих цифр можна сказати, що кількість покликаних до військ РФ з початку року по початок травня становить приблизно 140 тисяч, які не тільки повністю компенсували втрати, а й збільшили російське угруповання.

"Зазначимо, що незважаючи на справді великі цифри вони цілком корелюються із заявами з самої РФ. Зокрема, у лютому 2024 року завдяки хвастощі Дмитра Медведєва, який офіційно значиться заступником голови ради безпеки РФ, стало відомо, що темп призову до РФ на початку року склав 1060 новобранців за добу. Хоча ще восени повідомлялися цифри, які говорили про темп 1725 осіб на добу", — зазначили у Defense Express.

Журналісти додали, що збільшення кількості окупантів вдається без проведення "часткових мобілізацій", тому шлях примусу надалі залишається ще однією можливістю прискорити темпи темпи мобілізації військовозобов'язаних.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається довкола мобілізації: з чим проблеми та як їх вирішити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини